Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Újra lesz bejelentkezés nélküli oltás Magyarkanizsán

2021.04.21
13:11
2021.04.21
16:08
Forrás
Pannon RTV
Már 4700 Magyarkanizsa községbeli polgár vette fel a koronavírus elleni oltás első adagját, a második dózist pedig közel 2300-an kapták meg. Az Egészségházban a Pfizer védőoltást kapták meg azok, akik előzetesen bejelentkeztek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szerdán 272 lakos kapta meg a Pfizer védőoltást Magyarkanizsán, ebből 90-en vették fel a második dózis oltóanyagot. A magyarkanizsai Fogas József a második adag Pfizer védőoltást vette fel.

„ Azért veszem fel, mert Pécsett él a lányunk és szeretnénk az unokákhoz eljutni, meg láttam a tévében a sok beteget.
- Ezt az oltóanyagot választotta vagy mindegy volt, hogy melyiket veszi fel?
- Ezt az oltóanyagot választottam még január elején.”

Az oromhegyesi Cérna András a Pfizer oltóanyag első dózisát kapta meg. Elmondta, mindössze egy átlagos tűszúrásnyi fájdalmat érzett a vakcina beadásakor.

„Akik ezzel foglalkoznak, azok azt mondják, hogy több a túlélési esély ezzel együtt. Az első adagot vettem fel. Véradó is vagyok, és ameddig bírok adni vért, szeretnék, hogy másik felebarátom, aki megbetegszik, ha kell neki, akkor legyen.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az oltóponttal párhuzamosan a terepi oltás is folyamatos, tehát akik nem tudnak megjelenni az Egészségházban, azokhoz az illetékesek kivonulnak a helyszínre. A napokban a tervek szerint bejelentkezés nélküli oltás is lesz Magyarkanizsa községben.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Valószínű, hogy az orosz védőoltást fogjuk kapni szabad védőoltásként. Amint megkapjuk, nyílt napot fogunk tartani a polgárok részére. Elsősorban biztosan, hogy Magyarkanizsán, mert itt a legnagyobb az érdeklődés, de a falvakban is szeretnénk a kimutatott érdeklődés szerint megnyitni a napokat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jelenleg közel 100 aktív fertőzött van Magyarkanizsa községben, azonban csökkenő tendenciát mutatott az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt napokban.

Magyarkanizsa
koronavírus
védőoltás
egészségház
Pfizer

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.