Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Újra lesz bejelentkezés nélküli oltás Magyarkanizsán

2021.04.21
13:11
2021.04.21
16:08
Forrás
Pannon RTV
Már 4700 Magyarkanizsa községbeli polgár vette fel a koronavírus elleni oltás első adagját, a második dózist pedig közel 2300-an kapták meg. Az Egészségházban a Pfizer védőoltást kapták meg azok, akik előzetesen bejelentkeztek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szerdán 272 lakos kapta meg a Pfizer védőoltást Magyarkanizsán, ebből 90-en vették fel a második dózis oltóanyagot. A magyarkanizsai Fogas József a második adag Pfizer védőoltást vette fel.

„ Azért veszem fel, mert Pécsett él a lányunk és szeretnénk az unokákhoz eljutni, meg láttam a tévében a sok beteget.
- Ezt az oltóanyagot választotta vagy mindegy volt, hogy melyiket veszi fel?
- Ezt az oltóanyagot választottam még január elején.”

Az oromhegyesi Cérna András a Pfizer oltóanyag első dózisát kapta meg. Elmondta, mindössze egy átlagos tűszúrásnyi fájdalmat érzett a vakcina beadásakor.

„Akik ezzel foglalkoznak, azok azt mondják, hogy több a túlélési esély ezzel együtt. Az első adagot vettem fel. Véradó is vagyok, és ameddig bírok adni vért, szeretnék, hogy másik felebarátom, aki megbetegszik, ha kell neki, akkor legyen.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az oltóponttal párhuzamosan a terepi oltás is folyamatos, tehát akik nem tudnak megjelenni az Egészségházban, azokhoz az illetékesek kivonulnak a helyszínre. A napokban a tervek szerint bejelentkezés nélküli oltás is lesz Magyarkanizsa községben.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Valószínű, hogy az orosz védőoltást fogjuk kapni szabad védőoltásként. Amint megkapjuk, nyílt napot fogunk tartani a polgárok részére. Elsősorban biztosan, hogy Magyarkanizsán, mert itt a legnagyobb az érdeklődés, de a falvakban is szeretnénk a kimutatott érdeklődés szerint megnyitni a napokat.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jelenleg közel 100 aktív fertőzött van Magyarkanizsa községben, azonban csökkenő tendenciát mutatott az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az elmúlt napokban.

Magyarkanizsa
koronavírus
védőoltás
egészségház
Pfizer

Most

11:24, Frissítve: 11:41

Nyári napközi Palicson

Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű