Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újra megtelt a zentai Alkotóház

2020-09-25
12:00
2020-09-25
16:05
Forrás
Pannon RTV
Kötetbemutatót tartottak, ezúttal a horgosi Bata János Megkopott táj című versgyűjteményét ismerték meg az érdeklődők.

Az eseményt a helyi Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezte. A rendkívüli állapot feloldása óta fokozatosan térnek vissza a művelődési rendezvények.

A kötetbemutatót a szabadkai Életjel - Csáth Géza Művészetbaráti Kör Virrasztok című előadása nyitotta, amelyet a szerző verseiből Horváth Emma állított össze.

„Legalább háromszor vagy négyszer is elolvastam, mire döntöttem, hogy mi legyen a cím, és a kezdővers. Azt hiszem, hogy jól választottam, mert nagyon szép ez a Virrasztok cím is, és a vers,a hangulata is jellemző a költőre.”

A kötet 2018-ban, a horgosi Aracs Alapítvány jóvoltából jelent meg.

Bata János, szerző: „Ez egy válogatás az elmúlt évtizedek munkáiból. Az irányvonal az ez, hogy egy gyűjteményes kis kötetecske, mindabból az évtizedek során felhalmozódott versgyűjteményből, ami elkészült.”

A zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ a rendkívüli helyzet bevezetésével az összes eseményét lemondta. Amikor feloldották a korlátozásokat, az intézmény is úgy döntött, hogy újra megtartja rendezvényeit, a szigorú előírásokat betartva. Emiatt az egyik fő ünnepséget, a városnapi programsorozatot is csak szerény körülmények között szervezték meg.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „A kisebb rendezvényeket, amelyek a zentai Alkotóházhoz kötődnek, pl. ismeretterjesztő előadások, költői estek, különböző filmvetítések, ezeket megtartjuk. A községi rendelkezések szerint 30 főt tudunk zárt térben fogadni.”

A központ a tervek szerint a következő hetekben is várja az érdeklődőket. Egyebek mellett úti beszámolót hallhatnak, színházi bemutatókat láthatnak, de az október hatodikai és 23-ai megemlékezéseket is megtartják.

Zenta
alkotóház
Bata János
Megkopott táj
kötetbemutató
versgyűjtemény
Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör

Most

21:38, Frissítve: 21:44

Đoković negyeddöntős Bécsben

Novak Đoković bejutott a negyeddöntőbe a bécsi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6 (13-11), 6:3-ra legyőzte a horvát Borna Ćorićot.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.