Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újra megtelt a zentai Alkotóház

2020-09-25
12:00
2020-09-25
16:05
Forrás
Pannon RTV
Kötetbemutatót tartottak, ezúttal a horgosi Bata János Megkopott táj című versgyűjteményét ismerték meg az érdeklődők.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az eseményt a helyi Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezte. A rendkívüli állapot feloldása óta fokozatosan térnek vissza a művelődési rendezvények.

A kötetbemutatót a szabadkai Életjel - Csáth Géza Művészetbaráti Kör Virrasztok című előadása nyitotta, amelyet a szerző verseiből Horváth Emma állított össze.

„Legalább háromszor vagy négyszer is elolvastam, mire döntöttem, hogy mi legyen a cím, és a kezdővers. Azt hiszem, hogy jól választottam, mert nagyon szép ez a Virrasztok cím is, és a vers,a hangulata is jellemző a költőre.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A kötet 2018-ban, a horgosi Aracs Alapítvány jóvoltából jelent meg.

Bata János, szerző: „Ez egy válogatás az elmúlt évtizedek munkáiból. Az irányvonal az ez, hogy egy gyűjteményes kis kötetecske, mindabból az évtizedek során felhalmozódott versgyűjteményből, ami elkészült.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ a rendkívüli helyzet bevezetésével az összes eseményét lemondta. Amikor feloldották a korlátozásokat, az intézmény is úgy döntött, hogy újra megtartja rendezvényeit, a szigorú előírásokat betartva. Emiatt az egyik fő ünnepséget, a városnapi programsorozatot is csak szerény körülmények között szervezték meg.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „A kisebb rendezvényeket, amelyek a zentai Alkotóházhoz kötődnek, pl. ismeretterjesztő előadások, költői estek, különböző filmvetítések, ezeket megtartjuk. A községi rendelkezések szerint 30 főt tudunk zárt térben fogadni.”

A központ a tervek szerint a következő hetekben is várja az érdeklődőket. Egyebek mellett úti beszámolót hallhatnak, színházi bemutatókat láthatnak, de az október hatodikai és 23-ai megemlékezéseket is megtartják.

Zenta
alkotóház
Bata János
Megkopott táj
kötetbemutató
versgyűjtemény
Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.