Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újra rendes tanítás van a horgosi általános iskolában

2022.11.28
09:53
2022.11.28
12:57
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
Fokozott volt a rendőrségi jelenlét a hétvégén is Horgoson – mondta Tóth Zoltán.

A horgosi helyi közösség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió délelőtti műsorában elmondta, hogy folyamatosan járőröztek a településen az illetékesek és gyűjtötték össze a migránsokat. Ami a közhangulatot illeti, Tóth Zoltán kiemelte, hogy az már régóta rossz volt a településen az egyre erősödő migrációs nyomás miatt, hiszen eddig feltehetően 2000-2500 fő tartózkodott Horgoson és környékén, és általában 10-15 fős csoportokban járták az utcákat.

A lakosok most kicsit fellélegeztek, hogy a hatóság elszállította a migránsok nagy részét. Tóth Zoltán szerint itt-ott még lehet találkozni velük, körülbelül 200-250 fő maradt a településen kívül, de a rendőrségi akciók továbbra sem álltak le. A horgosiak most abban bíznak, hogy így marad a helyzet, és nem lesz veszélyeztetve a közbiztonság a településen. Ami pedig a helyi általános iskola működését illeti, mától ismét rendes munkamenet szerint van tanítás.

Horgos
migráns
tanítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.