Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újvidék az új gócpont

2020-06-04
15:09
2020-06-04
17:22
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Huszonkét bentlakónál és hat dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzést a péterváradi Mass Green House idősek otthonában - írja közleményében a Tartományi Kormány.

A magánüzemeltetésű intézményt karantén alá helyezték az illetékesek. Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke közleményében kitért arra is, hogy eddig nem volt panasz az intézmény munkájára és rövid időn belül elvégezték az intézmény összes gondozottjának és dolgozójának tesztelését. A tünetmentes fertőzöttek továbbra is az otthonban maradtak, míg a könnyebb panaszokkal rendelkezőket a Vajdasági Klinikai Központba szállították kezelésre. Mirović szerint felesleges a pánikkeltés, a vírus megjelenését követően 24 órán belül elvégezték a vizsgálatokat és a kontaktuskutatás is tart.

„A bentlakók közül öt személyt még az éjjel elhelyeztek a Vajdasági Klinikai Központ fertőzőosztályán. A többiek tünetmentesek és jó egészségi állapotban vannak, jelenleg orvosok és epidemiológusok felügyelete alatt vannak. Az otthon bejárata előtt az újvidéki rendőrség illetékesei vannak. Hangsúlyoznám, hogy Vajdaság nagyon jól szerepelt a koronavírus elleni küzdelemben, ez most egy elszigetelt eset, hiszen az első kimutatott fertőzést követően 10-12 óra leforgása alatt sikerült minden bentlakót és alkalmazottat tesztelnünk. Igyekszünk, hogy a karantén ideje alatt a lakók és a munkások is karanténban lesznek, teljesen elszigeteljük az intézményt és reméljük, hogy a vírus nem terjed tovább Péterváradra, Újvidékre vagy távolabbra.”

 

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere pedig óvatosságra szólította fel a lakosságot, de hozzátette, hogy egyelőre nem terveznek szigorító intézkedéseket a tartományi székvárosban.

Újvidék
Pétervárad
gócpont
fertőzött
idősotthon
Mass Green House
Vajdasági Klinikai Központ

Most

08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.