Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újvidék az új gócpont

2020.06.04
15:09
2020.06.04
17:22
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Huszonkét bentlakónál és hat dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzést a péterváradi Mass Green House idősek otthonában - írja közleményében a Tartományi Kormány.
Pannon RTV/Juhász Géza

A magánüzemeltetésű intézményt karantén alá helyezték az illetékesek. Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke közleményében kitért arra is, hogy eddig nem volt panasz az intézmény munkájára és rövid időn belül elvégezték az intézmény összes gondozottjának és dolgozójának tesztelését. A tünetmentes fertőzöttek továbbra is az otthonban maradtak, míg a könnyebb panaszokkal rendelkezőket a Vajdasági Klinikai Központba szállították kezelésre. Mirović szerint felesleges a pánikkeltés, a vírus megjelenését követően 24 órán belül elvégezték a vizsgálatokat és a kontaktuskutatás is tart.

„A bentlakók közül öt személyt még az éjjel elhelyeztek a Vajdasági Klinikai Központ fertőzőosztályán. A többiek tünetmentesek és jó egészségi állapotban vannak, jelenleg orvosok és epidemiológusok felügyelete alatt vannak. Az otthon bejárata előtt az újvidéki rendőrség illetékesei vannak. Hangsúlyoznám, hogy Vajdaság nagyon jól szerepelt a koronavírus elleni küzdelemben, ez most egy elszigetelt eset, hiszen az első kimutatott fertőzést követően 10-12 óra leforgása alatt sikerült minden bentlakót és alkalmazottat tesztelnünk. Igyekszünk, hogy a karantén ideje alatt a lakók és a munkások is karanténban lesznek, teljesen elszigeteljük az intézményt és reméljük, hogy a vírus nem terjed tovább Péterváradra, Újvidékre vagy távolabbra.”

Pannon RTV/Juhász Géza

 

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere pedig óvatosságra szólította fel a lakosságot, de hozzátette, hogy egyelőre nem terveznek szigorító intézkedéseket a tartományi székvárosban.

Újvidék
Pétervárad
gócpont
fertőzött
idősotthon
Mass Green House
Vajdasági Klinikai Központ

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.