Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

2018-09-27
15:46
2018-09-27
19:48
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község költségvetési jelentéséről szóló beszámoló volt az egyik legfontosabb napirendi pont a KKT mai ülésén. A képviselők a 2018-as év kitüntetettjeiről is döntöttek.

A Községi Képviselő-testület döntése alapján a következő díszülésen, amelyet Magyarkanizsa község napja alkalmából szerveznek, a kispiaci Kenyeres Ivanka, kapja majd a Pro Urbe díjat, emellett további hét, a községben élő személy kap majd köszönő oklevet.

Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „A Községi Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a jelöléseket, a következő díszülésen fognak ezek az emlékplakettek és a pénzbeni jutalom kiosztásra kerülni, 7 kiemelkedő magyarkanizsai, községbeli polgár fog emléklapot és egy polgárunk fog pénzjutalmat kapni, mind olyan személyről beszélünk, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek Magyarkanizsa község területén. ”

Kisebb vitát váltott ki a képviselők között az idei év első félévére vonatkozó, költségvetés megvalósulásáról szóló napirendi pont.

Miloš Kravić, elnök, KKT, Magyarkanizsa: „Nagy részét az anyagi eszközöknek elköltöttük, és nemcsak az utak karbantartására a falvakban, hanem a magyarkanizsai kerülőútra is. Itt is 23 millió dinárt befektettünk, a közlekedési irányjelzők létrehozására, és főleg ezek voltak azok a beruházások ebben az időszakban, amelyeket megvalósítottunk. Van több projektünk, amit előkészítettünk a következő évre, hogy 2019-ben még több eredményt érhessünk el a községünkben.”

Az ülésen emellett bizottsági tagok cseréjéről is döntöttek, valamint elfogadták a helyi Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény előző tanévre vonatkozó jelentését, és az idei tanévre vonatkozó munkatervét is.

Magyarkanizsa
Községi Képviselő-testület

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.