Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Ünnepel Temerin

2019-07-01
17:12
2019-07-01
19:24
Forrás
Pannon RTV
Több mint fél évszázada ezen a dátumon egyesítették a községhez tartozó három települést. A díszülésen művelődési műsort láthatott a közönség és átadták a díszpolgári díjat és a Temerinért Elismerést.

A Temerin Díszpolgára Díjat Dragutin Zelenovićnak, az újvidéki Bölcsészettudományi Kar tanárának ítélték oda.

A Temerinért Elismerést ez alkalommal két személy, Németh Mátyás, a Magyar Szó fotóriportere, valamint Zoja Karanović nyugalmazott egyetemi tanár érdemelte ki, aki elmondta: „Úgy érzem magam, mintha kalapból húztak volna ki, kiteljesedve és nagy örömet érzek, mert valakinek eszébe jutott, hogy én egész életemben valamit dolgoztam, többet között és elsősorban Temerinért, mert én temerini vagyok.”Temerinért Elismerés járt a TAKT-nak is. A civil szervezet 40 évvel ezelőtt alakult. Az elmúlt évtizedek alatt turisztikai célponttá vált, a környező országokból mintegy 900-an vettek részt a munkában, így jelentősen hozzájárult a község hírnevéhez. Ádám István, elnök, TAKT: „Tájház a birtokunkban van, turisztikai látványosság, egész nyáron jönnek vendégturisták, de azon kívül májustól októberig a rendezvények színhelye, majdnem minden hétvégén van valamilyen rendezvény.”

A község napját húsz év után első alkalommal rendezték meg Temerinben. Đuro Žiga, községi elnök, Temerin: „Régen, még 1955-ben egy hivatali döntés szerint a Szerb Köztársaság területét rendezték, és ennek értelmében a járeki, a temerini és a szőregi helyi közösségek, illetve települések kerültek gyújtópontba. Ennek, a számunkra fontos napnak az emlékére döntöttünk úgy, hogy az idéntől ezt a napot Temerin Község Napjaként fogjuk megünnepelni.”

A Községi Képviselő testület díszülésén Pásztor Róbert, a helyi KKT elnöke szólt az egybegyűltekhez és köszönetet mondott a helyieknek, akik munkájukkal és tetteikkel fejlesztik a községet: „Igaz, hogy az emberek közül, ha több százat megkérdeznénk, akkor mindenki úgy érezné, hogy ő tett legtöbbet abba a közösbe, de úgy érzem, hogy ezek az emberek a sok jó közül ők a legjobbak, így megérik a közösségnek a megbecsülését, és segítsünk nekik abban, hogy még többet tegyenek Temerinért.”

A díjazottak díszoklevelet és pénzjutalmat kaptak.

Temerin
Temerin napja
díszülés

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.