Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Ünnepel Topolya

2023.09.15
18:02
Forrás
Pannon RTV
A Községi Képviselő-testület díszülésén átadták a város elismeréseit.

Pro Urbe-díjat kapott Penovác Endre topolyai festő és dr. Muhareb Sela nyugalmazott nőgyógyász. A hétvégén számos művelődési, sport és szórakoztató program, tűzijáték és koncert is várja a topolyai városnapi rendezvény látogatóit. 

A himnuszok után Saša Srdić, Topolya Község Képviselő-testületének elnöke és Szatmári Adrián, Topolya polgármestere köszöntötte a városnapi díszülés résztvevőit. Pro Urbe-díjban részesült Penovác Endre kimagasló színvonalú, nemzetközileg is elismert egyéni festészeti munkásságáért.

Penovác Endre, festő, Topolya: „Ahogy a kisfilmben is elhangzott, kicsit talán az életkoromra is kaptam, de nem szeretném azt mondani, hogy ezzel befejeződött valami nálam, mondjuk úgy akkor, hogy ez egy mérföldkő és ott folytatok mindent, úgy dolgozok tovább, ahogy eddig is.”

Több évtizedes példamutató szülész-nőgyógyász szakorvosi munkájáért érdemelte ki a község Pro Urbe-díját dr. Sela Muhareb, aki Topolyán háromezer babát segített a világra.

Dr. Sela Muhareb, nyugalmazott szülész-nőgyógyász, Topolya: „A legbüszkébb arra vagyok, hogy valóban a közösség, ahol dolgoztam elfogadott annak ellenére, hogy másik országból érkeztem, de beilleszkedtem és elismertebb polgár lettem, mint mások, ez a díj erre a bizonyíték.”

Topolya Község plakettjét vehette át a Topolyai Művésztelep, a Coder Club, Magoč Vladimir, a Községi női fórum - Nefelejcs Hagyományőrző kézimunka társulat, a Proleter Labdarúgó Klub. Polgármesteri köszönőlevelet kapott a Kisbácska Szklerózis Multiplex Egyesület, a Topolyai Ebtenyésztők Egyesülete és a Topolčanka Ifjúsági Kosárlabda Klub. A díjátadó után a község fejlesztéseiről tekinthettek meg egy kisfilmet a jelenlévők. Az elmúlt időszakban a szennyvíztisztító kiépítése, a Diákotthon megépítése, a közvilágítás hamarosan kezdődő felújítási munkálatai és számos más projekt mind a község fejlődését szolgálja - hangsúlyozta Szatmári Adrián topolyai polgármester: „Úgy gondolom, hogy Topolya községben van egy olyan csapat, van egy olyan akarat, van egy olyan közösség, aki képes erre és biztos vagyok abban, hogy a polgárok támogatásával minden célunkat sikerül is megvalósítani és mindez azt fogja szolgálni, hogy egy jobb, élhetőbb, tisztább közösségben tudjunk élni.”

Az ünnepi ülésen a köztársasági, tartományi és önkormányzati tisztségviselők és a testvértelepülések küldöttségei is részt vettek.

Topolya
Pro Urbe-díj
Penovác Endre
Szatmári Adrián
Dr. Sela Muhareb

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.