Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ünnepelnek a martonosiak

2022.06.25
18:23
2022.07.07
10:09
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli kulturális életének 100 éves múltját.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szombaton délelőtt óvodásoknak és iskolásoknak kedveskedtek a Martonosi Testvériség Művelődési Társulat tagjai. A délutáni program szentmisével és megemlékezéssel kezdődött, amely keretében hagyományos, eredeti martonosi népviseletben tartottak felvonulást. Majd a felújított Művelődési Otthonban Kovács Nóri népdalénekes tartott koncertet. Ezután az Él a népdal Martonoson elnevezésű népdaltalálkozó következett.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Szél János, elnök, Martonosi Testvériség Művelődési Társulat: „Mi az elmúlt 100 évet ragadtuk meg, valahonnan egy biztos kiindulópontot kellett keresnünk, tehát az 1922-tőt, amiről találtunk dokumentumot. Tehát ez nem azt jelenti, hogy előtte ennek a népnek nem volt kultúrája, hagyománya, hite, valószínűleg mindig volt és lesz is. De mi ezt próbáltuk Tandari Erzsébettel közösen átölelni. Mintegy 5 éve folyik a gyűjtés, a kutatás és ennek apropójából Erzsike tegnap tartott egy előzetes beszámolót, könyvelőzetest, mivel ezt a könyvet ki szeretnénk adni, hogy az utókorra is hagyjunk valamit.”

Magyarkanizsa
Martonos

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.