Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ünnepelt Mohol

2021.08.21
08:42
2021.08.22
12:25
Forrás
Pannon RTV
Moholon a hagyományokhoz híven ünnepi műsorral, szentmisével, majd a templom udvarát díszítő Szent István-szobor megkoszorúzásával emlékeztek meg a magyarság államalapításának ünnepéről.

A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében fiákeren, díszkísérettel, harangzúgás közben érkezett az új kenyér a már benépesült Szent György római katolikus templom udvarába. A helyi hagyományápoló fiatalok tamburakíséret mellett fakadtak dalra.

Lajkó Mária,a Csobolyó Művelődési Egyesület csoportvezetője: "A vallásunk is egy része a hagyományainknak, és mint hagyományápoló csoport ez kötelességünk, nemcsak kötelességünknek, hanem szívügyünknek tartjuk, hogy ezen a napon tartsuk meg kenyérszentelőnket és Szent István szobrának megkoszorúzását is. Augusztus hónapot ugyebár a kenyér havának is hívják és nagyon nagy öröm számunkra, hogy idén mi kezdeményezhettük ezt a műsorrendet."

Pannon RTV

Szent István, első magyar királyunk államalapításának ünnepére emlékezve Világos Miklós helyi plébános celebrált misét. A megáldott kenyeret népviseletbe öltözött fiatalok kínálták kis kosarukból.

Rigó Flórián, a VMSZ Moholi Helyi Szervezetének elnöke: "A közösség számára ez nagyon fontos ilyenkor, hisz megemlékezünk a gyökereinkről, valamint a fiatalok a műsoraikkal megerősítenek bennünket abban, hogy itt van jövőnk, itt tudunk boldogulni, valamint a közösségünket összekovácsolja."

A Szent György templom udvarában áll Vajdaság legnagyobb köztéri Szent István-szobra. Itt helyezték el virágaikat az egybegyűltek.

Mohol
Szent István
állami ünnep
mise

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű