Ugrás a tartalomra
VajdaságMA/Rúzsa Mária

Ünnepi gyertyagyújtással kezdődött az adventi időszak Zentán

2019-12-02
10:39
2020-02-29
09:51
Forrás
VajdaságMa
Tegnap a helyi városháza oszlopcsarnokában gyűltek össze a látogatók. Rövid műsor kíséretében a település polgármestere, Czegledi Rudolf gyújtotta meg az első gyertyát - írja a VajdaságMA hírportál.

Az első láng a hitet jelképezi – ismertette Juhász Lassú Kornélia, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ munkatársa a rendezvényen, aki hozzátette, hogy a katolikus szimbolika szerint ez a gyertya az első emberpárra, Ádámra és Évára utal, és a családfőnek kell lángra lobbantania. Az ünnepi műsorban szavalatokat, dalokat hallhattak az érdeklődők. Ez a kezdete volt egyébként egy rendezvénysorozatnak Zentán, amelynek keretében minden adventvasárnapon műsorral készülnek a helyieknek. A programok részeként idén is megrendezik a Karácsonyi Kavalkádot, kézműves árusokkal.

advent
Zenta

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.