Ugrás a tartalomra

Ünnepi ügyeletek (videó)

2017-04-15
11:11
A húsvéti ünnepek alatt több közintézmény, közvállalat és más közérdekű létesítmények is zárva lesznek, illetve rövidített munkaidővel dolgoznak
A húsvéti ünnepek alatt több közintézmény, közvállalat és más közérdekű létesítmények is zárva lesznek, illetve rövidített munkaidővel dolgoznak. Szerbiában a hétfő is állami ünnep.A Szabadkai Gyógyszertár rövidített munkaidővel dolgozik az ünnepek alatt. A városháza alatti kirendeltségük ma és holnap is egész nap nyitva tart. Az ügyeletes gyógyszertárak munkaideje pedig 8-tól 13 óráig tart a Tejpiacnál, Palicson, a Harcosok sorakozója lakótelepen, Csantavéren és Bajmokon.A Szabadkai Egészségházak 24 órás ügyeletet tart a Petőfi Sándor utcában lévő sürgősségi osztályon. Gyermekorvosi ügyelet a Đuro Đaković utcában lévő gyermekrendelőben van reggel 8 és éjfél között. Fogorvosi ügyeletet a Fogorvosi Poliklinikai rendelőben tartanak 7-től 13 óráig.A Subotica-trans Közvállalat autóbuszai is ünnepi mentetrend szerint közlekednek. Ma, nagyszombaton a szombati, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn pedig a vasárnapi, vagyis az állami ünnepekre vonatkozó menetrend van érvémagyarkanizsai közintézmények is ünnepi nyitvatartás szerint dolgoznak. A rendőrség tolóablak-szolgálata, a Posta és a Községi Közigazgatási Hivatal legközelebb kedden fogadja a polgárokat. A Magyarkanizsai Egészségházban keddig a Menőszolgálat áll a páciensek rendelkezésére, az állami gyógyszertár viszont az ünnep minden napján kinyit, délelőtt 8-tól 12 óráig.Zentán hétfőig zárva tartanak a községi és állami hivatalok, a posták és a bankok. Az Egészségház ügyeletet tart, szombaton 12 óráig, vasárnap és hétfőn 8-9 óráig fogadja a betegeket, sürgős esetekben a mentőszolgálat tart folyamatos ügyeletet. A fogorvos 9-től 12-óráig fogadja a pácienseket.A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház megerősített elsősegély-szolgálatot tart a hétvégén. A Goodwill gyógyszertár ma szombati nyitvatartás szerint dolgozik, hétfőn rövidített munkaidőben 7:30-15 óráig várják a lakosokat.Újvidéken továbbra is az ünnepek alatt minden zónában ingyenes a parkolás. Az Egészségház Zmaj Ognjen Vuk utcai rendelőjében tartanak egész napos ügyeletet, 7-20 óráig. A peremvárosi rendelőkben, Kátyon, Kabolon, Piroson és Kiszácson hétfőn délelőtt 7-10-ig tartanak ügyeletet. A városi és peremvárosi tömegközlekedés járatai ma a szombati, 16-án és 17-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A városi gyógyszertár Mihajlo Pupin sugárúti objektuma egész napos ügyeletet tart.A nagybecskereki főpostán hétfőn nem dolgoznak. Az Univerexport áruház épületében lévő kisposta azonban nyitva van. Az elsősegély-szolgálat folyamatos, 24 órás ügyeletet tart, akár csak a városi kórház sürgősségi osztálya és a gyermekorvosi rendelő is. A helyi orvosi rendelőkben 8-12 között tartanak ügyeletet. A város főutcáján lévő központi patika megszakítás nélkül, a többi állami gyógyszertár pedig rövidített munkaidővel dolgozik az ünnepek alatt.
Nagybecskerek
ÜGYELET
Topolya
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.