Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ünnepi ülést tartott az adai Községi Képviselő-testület

2018.07.02
14:27
2018.07.02
16:04
Forrás
Pannon RTV
A díszülésen nyolc díjat osztottak ki azoknak, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve sokat tettek az adai közösségért.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az ünnepi ülés zenés megnyitója után következett a díjak kiosztása. Pro Urbe-díjban részesült Török Tilla és zenekara, helytörténeti jellegű munkájáért Életmű-díjat kapott Baranyi István, Lajkó Tamást pedig Juventus Pro Urbe-díjjal tüntették ki. Lajkó a számítástechnika területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Lajkó Tamás, tanuló: „A kemény munka meghozta a gyümölcsét. Nemcsak a tudásom és tapasztalataim szempontjából, hanem most díjat is kaptam emiatt.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere öt személynek adományozott köszönőlevelet. Fehér Nórát elsősorban jótékony tevékenységéért tüntették ki.

Fehér Nóra, zenész: „Az idén, 2018-ban harmadik alkalommal szervezek decemberben jótékonysági koncertet. Az első 2016-ban volt. Akkor az adományokból befolyt összeget az adai Szarvas Gábor Könyvtárnak adományoztam.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy minden évben pályázatot írnak ki, annak kapcsán, hogy kiket díjazzanak az ünnepi ülésen.

Búcsú Attila, elnök, KKT, Ada: „Ezt a pályázatot bírálja el a pályázati bizottság. Ők javasolják a Községi Képviselő-testületnek azokat személyeket, akik méltók arra, hogy nyilvános elismerésben részesüljenek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az idei ünnepi ülésen egyebek mellett képzőművészeket, zenészeket, sportolókat, helytörténészeket és a közösségért tenni vágyó személyeket is díjaztak.

Ada
Községi Képviselő-testület
Lajkó Tamás
Bilicki Zoltán
Fehér Nóra
Búcsú Attila

Most

21:40

Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérő edzését, így ő rajtolhat majd az élről.
16:09

Madáretetés a megfelelő módon

Madáretetési akciót szerveztek Hajdújáráson gyermekek számára. A fiatalok természetes alapanyagokból készítettek madárkalácsokat, emellett pedig megismerkedhettek a Ludasi-tó élővilágával is.

Népszerű