Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ünnepi ülést tartott az adai Községi Képviselő-testület

2018-07-02
14:27
2018-07-02
16:04
Forrás
Pannon RTV
A díszülésen nyolc díjat osztottak ki azoknak, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve sokat tettek az adai közösségért.

Az ünnepi ülés zenés megnyitója után következett a díjak kiosztása. Pro Urbe-díjban részesült Török Tilla és zenekara, helytörténeti jellegű munkájáért Életmű-díjat kapott Baranyi István, Lajkó Tamást pedig Juventus Pro Urbe-díjjal tüntették ki. Lajkó a számítástechnika területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Lajkó Tamás, tanuló: „A kemény munka meghozta a gyümölcsét. Nemcsak a tudásom és tapasztalataim szempontjából, hanem most díjat is kaptam emiatt.”

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere öt személynek adományozott köszönőlevelet. Fehér Nórát elsősorban jótékony tevékenységéért tüntették ki.

Fehér Nóra, zenész: „Az idén, 2018-ban harmadik alkalommal szervezek decemberben jótékonysági koncertet. Az első 2016-ban volt. Akkor az adományokból befolyt összeget az adai Szarvas Gábor Könyvtárnak adományoztam.”

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy minden évben pályázatot írnak ki, annak kapcsán, hogy kiket díjazzanak az ünnepi ülésen.

Búcsú Attila, elnök, KKT, Ada: „Ezt a pályázatot bírálja el a pályázati bizottság. Ők javasolják a Községi Képviselő-testületnek azokat személyeket, akik méltók arra, hogy nyilvános elismerésben részesüljenek.”

Az idei ünnepi ülésen egyebek mellett képzőművészeket, zenészeket, sportolókat, helytörténészeket és a közösségért tenni vágyó személyeket is díjaztak.

Ada
Községi Képviselő-testület
Lajkó Tamás
Bilicki Zoltán
Fehér Nóra
Búcsú Attila

Most

14:31, Frissítve: 14:40

Új járműveket kapnak a tűzoltók

A Rendkívüli Helyzetek Szektora ebben az évben annyi tűzoltókocsit kap, amennyire nem volt példa az utóbbi évtizedben - jelentette be Nebojša Stefanović ma Pancsován.
14:11, Frissítve: 14:27

Szenteleky Kornélra emlékeztek Szivácon

Szentmisével, koszorúzással és könyvbemutatóval emlékeztek meg Szenteleky Kornélról, a vajdasági magyar irodalom jeles alakjáról Szivácon halálának 86. évfordulóján.

Népszerű