Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ünnepi ülést tartott az adai Községi Képviselő-testület

2018-07-02
14:27
2018-07-02
16:04
Forrás
Pannon RTV
A díszülésen nyolc díjat osztottak ki azoknak, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve sokat tettek az adai közösségért.

Az ünnepi ülés zenés megnyitója után következett a díjak kiosztása. Pro Urbe-díjban részesült Török Tilla és zenekara, helytörténeti jellegű munkájáért Életmű-díjat kapott Baranyi István, Lajkó Tamást pedig Juventus Pro Urbe-díjjal tüntették ki. Lajkó a számítástechnika területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Lajkó Tamás, tanuló: „A kemény munka meghozta a gyümölcsét. Nemcsak a tudásom és tapasztalataim szempontjából, hanem most díjat is kaptam emiatt.”

Bilicki Zoltán, Ada polgármestere öt személynek adományozott köszönőlevelet. Fehér Nórát elsősorban jótékony tevékenységéért tüntették ki.

Fehér Nóra, zenész: „Az idén, 2018-ban harmadik alkalommal szervezek decemberben jótékonysági koncertet. Az első 2016-ban volt. Akkor az adományokból befolyt összeget az adai Szarvas Gábor Könyvtárnak adományoztam.”

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy minden évben pályázatot írnak ki, annak kapcsán, hogy kiket díjazzanak az ünnepi ülésen.

Búcsú Attila, elnök, KKT, Ada: „Ezt a pályázatot bírálja el a pályázati bizottság. Ők javasolják a Községi Képviselő-testületnek azokat személyeket, akik méltók arra, hogy nyilvános elismerésben részesüljenek.”

Az idei ünnepi ülésen egyebek mellett képzőművészeket, zenészeket, sportolókat, helytörténészeket és a közösségért tenni vágyó személyeket is díjaztak.

Ada
Községi Képviselő-testület
Lajkó Tamás
Bilicki Zoltán
Fehér Nóra
Búcsú Attila

Most

16:46, Frissítve: 16:58

Merse és a dédmama nyerte a fotópályázatot

Kolléganőnk, Molnár Lajkó Anett legkisebb fiáról, Merséről és a dédmamájáról készült fotója lett az első helyezett a „Dédi, mesélj nekem” generációkon át című fotópályázatán.
16:24, Frissítve: 16:37

Emelkednek az ingatlanárak Szabadkán

Az utóbbi 2-3 évben növekszik a lakások, házak iránti kereslet, ami az árak növekedését okozta. A kínálat nem kielégítő, így a használt lakások négyzetmétere akár 600 euróba is kerülhet a központban.
13:33, Frissítve: 15:38

Megkezdődtek a kisérettségik

Kisérettségiznek mától a nyolcadikosok Szerbiában. A diákokra szerdáig, három nap alatt három feladatsor vár. Ma elsőként anyanyelvből töltötték ki a teszteket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.