Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Ünneplés helyett faluszépítés

2021.06.10
15:44
2021.06.10
17:44
Forrás
Pannon RTV
Zenés ünnepség helyett munkaakcióval ünnepelték meg a bánáti Torda lakói a koronavírus utáni nyitást. Több mint harminc önkéntes dolgozott a falu központjának rendezésén, szépítésén.
Pannon RTV/Lukács Attila

Tordán az idén már többedik alkalommal szerveztek önkéntes munkaakciót. A járvány miatt az idei rendezvények nagyobb része elmaradt, mégis mindig akad munka. A plébánia falának a meszelésétől kezdve, a zöldövezetek rendezésén át, a padok festéséig és a betonázásig.

Detki Kovács Erika kiemelte: „Fontosnak tartjuk azt, hogy tiszta központunk legyen. Mikor bárki eljön Tordára, az legyen az első benyomása, hogy milyen szép, tiszta faluban élünk. Az asszonytársaimmal és a férfiakkal évről-évre, több alkalommal, összejövünk, és nem csak azér, hogy a falut tisztán tartsuk, hanem ez az idő alatt barátkozunk is. A nehéz idők után, most talán újraindul az élet itt a faluban is.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Torda helyi közösség nem rendelkezik bevételekkel. Helyi járuléka nincs, közmunkást nem alkalmazhat. Csak pályázatok útján juthatnak némi támogatáshoz – mondta Dobai János, Torda Helyi Közösség elnök. Hozzátette: „A középületeinket, útjainkat, járdáinkat sikeresen felújítottuk, a rendezvényeink is megtartásra kerülnek. Ez a mai akció is azért van, hogy még szebbé tegyük azt a közösségi teret a kultúrotthon előtt, a helyi közösség épülete előtt, ahol általában zajlik a társadalmi, kulturális élet.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A hétvégén helyi közösségi választások lesznek Tordán és a begaszentgyörgyi község falvaiban is.

Ezzel kapcsolatban Dobai János elmondta: „Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik az elmúlt négy év során támogatták a helyi közösség munkáját, és remélem, hogy a vasárnap is támogatni fogják a HK Tanácsának jelöltjeit, akik a VMSZ támogatásával indulnak. Hisz vannak még terveink, elképzeléseink, amelyeket meg szeretnénk valósítani.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A tordaiak remélik, hogy a mielőbb teljesen feloldódnak a járványhelyzet miatt bevezetett szigorítások és az őszi rendezvényeiket már a megszokott módon tarthatják meg.

Torda
Dobai János
munkaakció

Most

16:40, Frissítve: 16:45

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű