Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Úszótanfolyam ovisoknak és a kisiskolásoknak Adán

2022.06.30
12:34
2022.07.01
14:42
Forrás
Pannon RTV
A Delfin Úszóklub már több mint 20 éve várja az ovisokat és a kisiskolásokat.

Megkezdődött a strandidény. Ilyenkor sok úszóiskola megnyitja kapuit. Az adai strandfürdőn is több úszótanfolyamot tartanak ovisoknak és kisiskolásoknak.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Delfin Úszóklub már több mint 20 éve várja az ovisokat és a kisiskolásokat a nyári hónapokban. Az Adica Üdültetési Közvállalattal együttműködve dolgoznak, ezúttal több mint 50 gyerek iratkozott be az idei első úszótanfolyamukra. Beszédes Bence: „Már harmadik éve jövök. Nagyon tetszik. Most kint csináljuk a gyakorlatokat, amiket amúgy a vízben szoktunk, mert még nem szóltak, hogy bemehetünk a vízbe.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mladen Matić: „Azért jöttem az úszóiskolába, mert nem tudok úszni. Szeretem a vizet, de a sekély vizet. Ha egy kicsit mélyebb vízbe megyek Kekával vagy Bokival, akkor karúszókat használok, hogy ne süllyedjek el.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Több oktató foglakozik a gyerekekkel. Az első órákon a gyermekmedencében gyakorolnak a kicsikkel, de az úszási technikákat már a nagy medencében folytatják. Jelena Vlanikolin, úszásoktató, Delfin Úszóklub, Ada: „Az úszást azért tartom fontosnak, mert minden izmot fejlesztő sportág, nincs olyan izomcsoport, amelyiket kifejezetten fejleszti, hanem az összesre hatással van és egészséges. Sajnos, a klubnak kevés az úszója, nyáron sokkal több gyereknek kellene jönnie, ezért megragadom az alkalmat, hogy mindenkit meghívjak a klubba. A gyerekek járjanak versenyekre és barátkozzanak.”

Az oktató hangsúlyozta, fontos minél fiatalabb korban elkezdeni az úszást, mert az rendkívül jó hatással van a gyerekek fejlődésére.

úszótanfolyam
Ada

Most

Népszerű