Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Út- és ivóvízhálózat-korszerűsítés, színházfelújítás a topolyai tervek között

2021.08.04
14:47
2021.08.04
16:08
Forrás
Pannon RTV
A következő időszakban Bajsán és Pacséron is bővül a fürdő, továbbá kiaszfaltoznák a Gunarast Zentagunarassal összekötő út megmaradt részét, emellett több településen is korszerűsítenék az ivóvízhálózatot.

Ez hangzott el a VMSZ topolyai sajtótájékoztatóján. A község területén helyi közösségi választásokat tartanak jövő vasárnap, a magyar párt több jelöltet is támogat.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Topolya községben hat helyi közösségben, szerepelnek a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek. A cél továbbra is az, hogy a VMSZ által vezetett önkormányzat és a helyi közösségi vezetés együttműködése által fejlődjenek a települések, valamint a helyi közösségek is, emelte ki Fremond Árpád, a VMSZ topolyai elnöke: „Nekünk összesen 73 jelöltünk van a hat helyi közösség területén, amelyeket tudunk támogatni az elkövetkezendő időszakban, és ez a 73 jelölt közel 2000 aláírást tudott összegyűjteni az elmúlt napokban.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A tervek között szerepel többek között a pacséri fürdő bővítése, a színház felújítása, valamint az ivóvízhálózat korszerűsítése is, amely számos településen fontos és kiemelt célkitűzés. Továbbá a Gunarast és Zentagunarast összekötő megmaradt 6-7 kilométernyi útszakasz kiépítése. Zentagunarason egy gyermek és ifjúsági központ építése, valamint a színház munkálatainak befejező munkálatai - számolt be a sajtótájékoztatón Fremond Árpád. Hozzátette: Bajsán egy gyermekmedencével bővülne a nemrégiben elkészült fürdőhely és a település központjában található a Zákó-kastély és megújulna. Kavillón és Székelytornyoson pedig a falusi turizmusra, az egészségház megtartására és új játszóterek létesítésére fektetnék a hangsúlyt.

Fremond Árpád, topolyai elnök, VMSZ: „A topolyai helyi közösségnek a prioritásai közé tartozik a park rendezése, ugyanis ez a topolyaiaknak egy nagy szívfájdalma, és ezt az elkövetkezendő négy évben itt a helyi közösség mindenképp szeretné megoldani, teljesen rendbe tenni és egy új arculatot adni, és teljes egészében így kapna Topolya város is egy új arculatot hiszen tudjuk azt, hogy itt komoly építkezések folynak egy részről épül a stadion, másrészről épül a fürdő, harmadrészről most kezd majd a hotel épülni és itt a felvonulási tér mellett a parknak a rendbetétele az prioritást kell hogy élvezzen.”

Elsődleges cél továbbá a település ivóvízhálózatának és szennyvízelvezetési rendszerének fejlesztése, valamint a sokak által látogatott Topolyai-tó és környékének rendezettsége és fenntartása. A topolyai helyi közösségi választásokat augusztus 15-én, vasárnap tartják.

Fremond Árpád
Topolya
út
medence
fürdő
Topolyai-tó
színház
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

Népszerű