Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Utakat javítanak, csatornákat tisztítanak Magyarkanizsa községben

2019-08-15
17:36
Forrás
Pannon RTV
Dűlőutak javítása, a Vöröskereszt-Madarász csatorna tisztítása, a mezőőrszolgálat valamint a rakétaállomások működtetése.

Erre költi Magyarkanizsa község a tulajdonában lévő mezőgazdasági földek bérbeadásából származó pénzeszközöket. Ezen kívül idén egy hidraulikus karral rendelkező rézsűzúzó gépet is adományoztak a helyi kommunális közvállalatának.

A Tisza-parti település kommunális közvállalata egy 1.6 millió dinár értékű ágzúzó, azaz mulcsozó géppel lett gazdagabb. Horgoson mutatták be az új munkagép működését.

A közvállalat igazgatója, Pálfi Ervin elmondta, hogy az új munkagép függőlegesen és vízszintesen is állítható hidraulikus karja egy egyméteres zúzófejben végződik. Ez több szögben is állítható, így biztosítja a gép nagyobb hatékonyságát.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A hatméteres kar hosszának köszönhetően kimondottan fűfélék, fásszárú növények, bokrok, cserjék, benőtt területek tisztítására, kaszálására használható. Lejtők, árkok, dűlőutak, közutak menti útsávok, védőkorlátok mögötti területek tisztítására és kaszálására alkalmas.”

Magyarkanizsa község a legnagyobb összeget infrastrukturális beruházásra fordítja. Idén 5.2 kilométer dűlőutat javítanak, illetve töltenek fel zúzott kővel Oromon, Magyarkanizsán és Horgoson.

Huzsvár Ervin, mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott községi tanácstag, Magyarkanizsa: „Horgoson egy 1.8 kilométeres szakaszt fogunk megjavítani. Ezeket a munkálatokat fogjuk ma megtekinteni. Minden évben igyekszünk úgy kiválasztani ezeket az utakat, hogy ne csak a gazdák érdekeit szolgálják, hanem a lakosságét is, hiszen olyan utakat próbálunk kiválasztani, amelyek a lakott településekből kivezetnek a földek irányába.”

A község másik fontos beruházása a csatornarendszer karbantartása illetve tisztítása.

Magyarkanizsa
útjavítás
csatorna
Pálfi Ervin
Huzsvár Ervin
Horgos
Orom

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.