Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Utakat javítanak, csatornákat tisztítanak Magyarkanizsa községben

2019.08.15
17:36
Forrás
Pannon RTV
Dűlőutak javítása, a Vöröskereszt-Madarász csatorna tisztítása, a mezőőrszolgálat valamint a rakétaállomások működtetése.

Erre költi Magyarkanizsa község a tulajdonában lévő mezőgazdasági földek bérbeadásából származó pénzeszközöket. Ezen kívül idén egy hidraulikus karral rendelkező rézsűzúzó gépet is adományoztak a helyi kommunális közvállalatának.

Pannon RTV

A Tisza-parti település kommunális közvállalata egy 1.6 millió dinár értékű ágzúzó, azaz mulcsozó géppel lett gazdagabb. Horgoson mutatták be az új munkagép működését.

A közvállalat igazgatója, Pálfi Ervin elmondta, hogy az új munkagép függőlegesen és vízszintesen is állítható hidraulikus karja egy egyméteres zúzófejben végződik. Ez több szögben is állítható, így biztosítja a gép nagyobb hatékonyságát.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A hatméteres kar hosszának köszönhetően kimondottan fűfélék, fásszárú növények, bokrok, cserjék, benőtt területek tisztítására, kaszálására használható. Lejtők, árkok, dűlőutak, közutak menti útsávok, védőkorlátok mögötti területek tisztítására és kaszálására alkalmas.”

Pannon RTV

Magyarkanizsa község a legnagyobb összeget infrastrukturális beruházásra fordítja. Idén 5.2 kilométer dűlőutat javítanak, illetve töltenek fel zúzott kővel Oromon, Magyarkanizsán és Horgoson.

Huzsvár Ervin, mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott községi tanácstag, Magyarkanizsa: „Horgoson egy 1.8 kilométeres szakaszt fogunk megjavítani. Ezeket a munkálatokat fogjuk ma megtekinteni. Minden évben igyekszünk úgy kiválasztani ezeket az utakat, hogy ne csak a gazdák érdekeit szolgálják, hanem a lakosságét is, hiszen olyan utakat próbálunk kiválasztani, amelyek a lakott településekből kivezetnek a földek irányába.”

Pannon RTV

A község másik fontos beruházása a csatornarendszer karbantartása illetve tisztítása.

Magyarkanizsa
útjavítás
csatorna
Pálfi Ervin
Huzsvár Ervin
Horgos
Orom

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.