Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Utakat javítanak, csatornákat tisztítanak Magyarkanizsa községben

2019-08-15
17:36
Forrás
Pannon RTV
Dűlőutak javítása, a Vöröskereszt-Madarász csatorna tisztítása, a mezőőrszolgálat valamint a rakétaállomások működtetése.

Erre költi Magyarkanizsa község a tulajdonában lévő mezőgazdasági földek bérbeadásából származó pénzeszközöket. Ezen kívül idén egy hidraulikus karral rendelkező rézsűzúzó gépet is adományoztak a helyi kommunális közvállalatának.

A Tisza-parti település kommunális közvállalata egy 1.6 millió dinár értékű ágzúzó, azaz mulcsozó géppel lett gazdagabb. Horgoson mutatták be az új munkagép működését.

A közvállalat igazgatója, Pálfi Ervin elmondta, hogy az új munkagép függőlegesen és vízszintesen is állítható hidraulikus karja egy egyméteres zúzófejben végződik. Ez több szögben is állítható, így biztosítja a gép nagyobb hatékonyságát.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A hatméteres kar hosszának köszönhetően kimondottan fűfélék, fásszárú növények, bokrok, cserjék, benőtt területek tisztítására, kaszálására használható. Lejtők, árkok, dűlőutak, közutak menti útsávok, védőkorlátok mögötti területek tisztítására és kaszálására alkalmas.”

Magyarkanizsa község a legnagyobb összeget infrastrukturális beruházásra fordítja. Idén 5.2 kilométer dűlőutat javítanak, illetve töltenek fel zúzott kővel Oromon, Magyarkanizsán és Horgoson.

Huzsvár Ervin, mezőgazdasággal és gazdasággal megbízott községi tanácstag, Magyarkanizsa: „Horgoson egy 1.8 kilométeres szakaszt fogunk megjavítani. Ezeket a munkálatokat fogjuk ma megtekinteni. Minden évben igyekszünk úgy kiválasztani ezeket az utakat, hogy ne csak a gazdák érdekeit szolgálják, hanem a lakosságét is, hiszen olyan utakat próbálunk kiválasztani, amelyek a lakott településekből kivezetnek a földek irányába.”

A község másik fontos beruházása a csatornarendszer karbantartása illetve tisztítása.

Magyarkanizsa
útjavítás
csatorna
Pálfi Ervin
Huzsvár Ervin
Horgos
Orom

Most

11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.
08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.