Ugrás a tartalomra
Útlezárásra figyelmeztetnek a jelzőtáblák
Pannon RTV

Utakat javítanak Szabadka szívében

2019-07-15
12:10
2020-02-10
19:08
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező 150 napban torlódásra lehet számítani a Makszim Gorkij utcának a Radić fivérek utca sarkától a Gubecz Máté utca sarkáig terjedő szakaszán.

Szabadka szívében útjavítási és bővítési munkálatokat végeznek. A beruházás hétfőn kezdődött és december 25-ig tart. Addig az illetékes városi titkárság jóváhagyásával ideiglenes közúti jelzésekre és a forgalom korlátozására lehet számítani.

Kihelyezik a jelzőtáblákat

A kihelyezett bóják között tévelygő autók, reggeli csúcsforgalom, viszonylag gyors haladás - megkezdődött a szabadkai Makszim Gorkij utca bővítése és felújítása. Decemberig korlátozásokra kell számítani az észak-bácskai város egyik legforgalmasabb útszakaszán.

Rendőr irányítja a forgalmat

A szabadkaiak, főleg az autósok napi rendszerességgel igénybe veszik ezt a szakaszt. Újfalusi Kornélia szerint a járművezetők kénytelenek használni ezt az útszakaszt, ugyanis a parkolásért sokszor több kört kell megtenni. Sok bank és üzlet van a korzón és környékén, az oda igyekező emberek pedig kénytelenek a felújítások alatt levő szakaszon parkolni. A munkálatok igencsak megnehezítik majd a közlekedést - mondja a szabadkai asszony.

Az autósok Vojislav Matić helyi lakos szerint is bajban lesznek az elkövetkező időszakban. A 150 napra tervezett forgalomkorlátozás mindenkit útirány-tervezésre sarkall majd.

Kereszteződés Szabadkán

Szabadka városa a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól 73,1 millió dinár támogatást kapott az útjavítások elvégzésére. A munkálatok négy fázisban folynak majd, négy kivitelező végzi majd el a fejlesztést. Az ideiglenes közlekedési rend terve szerint a kivitelezés minden szakaszában két forgalmi sáv le lesz zárva, és két sávon lehet majd közlekedni. A projekt új balra fordulós sávok kialakítását is magába foglalja mind a két útkereszteződésnél - részletezi Milan Marijanov, az útirányítási szolgálat vezetője. „Új fényjelzéseket állítanak fel, új jelzési renddel és új kamerarendszerrel. Ezek után pedig az új horizontális és vertikális jelzéseket helyezik ki” - tette hozzá a közvállalat mukatársa.

A szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat illetékese elmondta még, hogy nemrég újították fel a központban található szerb templom melletti utcát, és még idén új aszfaltot kap a Szép Ferenc, valamint a Palmotić utca is.

útjavítás
Szabadka

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.