Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

VadOn hamarosan Oromon

2020-08-06
10:03
2020-08-06
16:42
Forrás
Pannon RTV
Oromon a helyi gyerekek és fiatalok összefogásával szépül a tervezett új ifjúsági központ, amely a Vadon nevet kapta.

A fiatalok célja, hogy a kialakított tér és a megújuló épület helyet adjon majd a falu, a község és a teljes közösség rendezvényeinek.

Segítő kézből nincs hiány, hiszen a kicsiktől, a nagyokig, mindenki besegít a gazolásba, téglapakolásba és a jelenleg zajló tereprendezésbe Oromon. Bilicki Dániel a kezdetektől, június óta részt vesz az akcióban és elmondása szerint egy igazán fiatalos, modern, de legfőképpen a közösség érdekeit szolgáló központot képzel el, ahol számos eseményt lehet majd tartani. „Eleinte kisebb összejövetelek, bárki becsatlakozhatna, lenne ital, akár főzés, sütés, megbeszélés szerint. Egy hely, terület, ahova bármikor a hétvégén, amikor azt mondjuk, hogy összejövetelt szervezünk, bárki becsatlakozhat, ha nincs máshova mennie. Mondjuk a jelenlegi helyzetben is a szórakozóhelyek nincsenek nyitva, hogy legyen egy kisebb terület, közel a lakhelyükhöz, ahova el tudnak jönni hétvégén kikapcsolódni, társalogni, találkozni az ismerőseikkel, barátokkal.”

Az Orom központjában található épület és környezete több mint 10 évig használaton kívül volt. A több mint 700 négyzetméteres külső területen a tervek között szerepel egy színpad, új járda és rostélyozók kiépítése is, valamint az egykori szövetkezet 100 négyzetméteres épületét is felújítanák a fiatalok.

Pletikoszity Árpád, koordinátor, szervező, Orom: „A munkálatok teljes mértékben önkéntes alapon működnek, ahogy közülünk bárki, a kezdeményezők közül, úgy a többiek közül is mindenki, a végcélt, a közösségi teret kapja ajándékul. Nagyjából változó, olyan 10-15 ember az, aki részt tud venni, de büszkén mondhatom, hogy 20-25-30 ember is részt vett már különböző időszakonként, és ez a nyári időszakban kicsit nehézkes, ilyenkor sokan felújítják a házat, az iskola szünet miatt elmennek nyaralni.”

A most lebontott elemeket újra felhasználják majd az udvari rész kialakításánál, de szívesen fogadnak felajánlásokat és a tervek szerint jövő nyár elején már birtokba is vehetik az oromiak az új ifjúsági központot.

Orom
ifjúsági központ
Vadon
fiatalok
összefogás

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.