Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A vámszabad övezet fejlesztéséről tárgyaltak Szabadkán

2021.06.17
18:48
2021.06.17
19:22
Forrás
Pannon RTV
Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár Stevan Bakićtyal, Szabadka polgármesterével tett látogatást Szabadka Vámszabad Területén.

Több mint 6000-en dolgoznak a szabadkai ipari zónában, a vámszabad övezet éves szinten több millió euróval növeli Szabadka Város költségvetését - mondta Nenad Ivanišević.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A találkozás során olyan stratégiai célokról és megvalósításokról tárgyaltak, amelyek az övezet további fejlesztését segítik elő. Szabadka Vámszabad Övezetet jelenleg 9 cég alkotja és több mint 6400 személyt foglalkoztat.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár: „A Vámszabad övezet az egyik legnagyobb foglalkoztatási központ Szabadkán, de nemcsak a város, hanem Vajdaság egész területén. Ami fontos adat, hogy a Vámszabad övezet éves szinten majdnem 7 millió eurót termel Szabadka költségvetésének.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Szabadka polgármestere köszönetet mondott az Ametek cégnek az eddigi munkájukért. Stevan Bakić külön kiemelte, hogy a vállalat az elmúlt másfél évben, a járványhelyzet közepette is helyt állt. „Nem álltak le a munkával, kisebb volt ugyan a termelés, de a munkafolyamatot fenntartották. Most pedig ismét visszatérnek a régi kerékvágásba, mint amilyen a világjárvány előtt volt. Beszélgettünk a jövőbeni együttműködésről és a fejlesztésekről.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A philadelphiai székhelyű, a világ minden táján leányvállalatokkal rendelkező cégnek Szabadkán több mint 400 alkalmazottja van, és a termelési kapacitások bővítésével hamarosan újabb munkahelyek nyílhatnak.

Szabadka
ipari zóna
vámszabad övezet
Nenad Ivanišević
Stevan Bakić

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű