Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Várja a diákokat a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola Szabadkán

2021.09.25
11:39
2021.09.25
16:22
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes hétvégi foglalkozásokat tartanak matematikából, fizikából valamint sakkból.

Idén is várja a diákokat a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola Szabadkán. Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében ingyenes hétvégi foglalkozásokat nyújtanak matematikából, fizikából valamint sakkból, általános és középiskolás diákok számára az Ivan Sarić Műszaki Iskolában. Az első foglalkozásokat ma tartották. 

Pannon RTV

Tóth Gabriella, a képzés szervezője elmondta, az órákat minden második szombaton tartják a reggeli órákban, egészen február közepéig. „A Tehetségfejlesztő Iskola, tehát a Cofman Judit Tehetségfejlesztő Iskolának az a célja, mint ahogy a neve is mondja, hogy próbáljuk fejleszteni a matematikai, fizikai gondolkodást. Természettudományokra próbáljuk inspirálni őket, mert úgy éreztük, hogy az utóbbi időben ez háttérbe szorult. Igyekszünk minél több tanulót begyűjteni, hogy jöjjenek. Foglalkozásokat adunk nekik, ezzel szeretnénk az iskolában is megkönnyíteni a munkát a tanároknak, hiszen most nagyon nehéz a Covidos körülmények között tartani pluszban szakköröket, emelt szintű órákat.”

Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36, Frissítve: 10:01

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.