Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Városi fürdő- és szabadidőközpontot építenek Törökbecsén

2022.03.30
15:35
2022.03.30
15:40
Forrás
Pannon RTV
A több mint kétezer négyzetmétert felölelő fedett Városi Spa Központ a Tisza közvetlen közelében lévő, valamikori tejgyár helyén lesz, amelynek kiépítési munkálatait a tervek szerint legkorábban május végén kezdik meg, és két év múlva fejezik be.

A fedett fürdő 1200 négyzetméter alapterületű, kétszintes lesz, amely kisebb étteremmel, medencékkel rendelkezik majd. Az új komplexum kiépítési munkálatai két szakaszban történnek. Az első fázisban a fedett rész épül meg, a másodikban viszont az önkormányzat tervbe vette a kültéri medencék kiépítését is, amelynek beruházásához illetékes szerveknél pályáznak majd.

A Városi Spa Központ lehetőséget nyújt az úszóiskolák működtetéséhez is, amit a törökbecsei diákok mellett szervezett, ingyenes utaztatással a Beodra-Karlova-i, kumáni, bocsári kicsiknek is elérhetővé tesznek.

A törökbecsei Városi Spa Központ fedett részének beruházási összköltsége 493 millió dinár. A projektet a tartományi kormány is támogatja.

Törökbecse
fürdő
szabadidő

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.