Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Vásárt tartottak Kispiacon

2023.03.26
12:55
2023.03.26
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Igazi tavaszi időjárás várta a vásárba látogatókat, akik számos portéka közül választhattak. A kínálat is jól tükrözte a tavaszi hangulatot, színes virágok, friss, ropogós zöldségek tömkelege díszelgett az asztalokon. A kispiaci Vojnák Daniella örökzöld és sziklakerti növényeit hozta el: „Kövirózsák, örökzöldek, amik télállóak, fagyállóak, úgyhogy nyugodtan lehet ültetni őket. Átlagban napos helyre valók, tehát mondhatom, hogy 95 százalékban tűző napra való. Vannak olyanok, amik egész éven át virágoznak, vagy tavaszi virágzásúak.”

A vásártér teljesen megtelt. A háziállatok és más áruk mellett nagy a gasztronómiai kínálat is. A sörsátrak és az ételárusok előtt pedig hosszú sorok kígyóztak.  

Györke Antun, Magyarkanizsa: „Jó idő van, a szél egy kicsit bezavar, de valójában az árusok alig várták ezt a tavaszi időt, hogy elinduljanak a vásárok. Rengeteg árus van, meg vannak a helyek töltve és persze ilyenkor a vásárlóerő is nagyobb.” 

A vásár ideje alatt a helyi Ékszer Nők Egyesülete jótékonykodott. Birkapörköltet kínáltak káposztasalátával a kilátogatóknak, amelyet 700 dinárért lehetett megvásárolni. Ez már hagyomány, hiszen több éve, hogy az egyesület ilyen módon próbál segíteni a különböző szervezeteken, személyeken. Most a helyi óvodát szeretnék felvirágoztatni.

Csongradac Emese, elnök, Ékszer Nők Egyesülete: „Jótékonykodnak az emberek, és idevonzza a kellemes illat, a birkapörkölt ugye egy olyan dolog, amit az emberek nagyon szeretnek, és igyekezetünk is ilyet főzni, mivel tudjuk, hogy kelendő.” 

Az esemény a következő hónapban is várja az érdeklődőket, április utolsó hétvégéjén. 

vásár
Kispiac
áru
árucikk

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű