Ugrás a tartalomra

Vásárt tartottak Kispiacon

2023.03.26
12:55
2023.03.26
16:45
Forrás
Pannon RTV
Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Igazi tavaszi időjárás várta a vásárba látogatókat, akik számos portéka közül választhattak. A kínálat is jól tükrözte a tavaszi hangulatot, színes virágok, friss, ropogós zöldségek tömkelege díszelgett az asztalokon. A kispiaci Vojnák Daniella örökzöld és sziklakerti növényeit hozta el: „Kövirózsák, örökzöldek, amik télállóak, fagyállóak, úgyhogy nyugodtan lehet ültetni őket. Átlagban napos helyre valók, tehát mondhatom, hogy 95 százalékban tűző napra való. Vannak olyanok, amik egész éven át virágoznak, vagy tavaszi virágzásúak.”

A vásártér teljesen megtelt. A háziállatok és más áruk mellett nagy a gasztronómiai kínálat is. A sörsátrak és az ételárusok előtt pedig hosszú sorok kígyóztak.  

Györke Antun, Magyarkanizsa: „Jó idő van, a szél egy kicsit bezavar, de valójában az árusok alig várták ezt a tavaszi időt, hogy elinduljanak a vásárok. Rengeteg árus van, meg vannak a helyek töltve és persze ilyenkor a vásárlóerő is nagyobb.” 

A vásár ideje alatt a helyi Ékszer Nők Egyesülete jótékonykodott. Birkapörköltet kínáltak káposztasalátával a kilátogatóknak, amelyet 700 dinárért lehetett megvásárolni. Ez már hagyomány, hiszen több éve, hogy az egyesület ilyen módon próbál segíteni a különböző szervezeteken, személyeken. Most a helyi óvodát szeretnék felvirágoztatni.

Csongradac Emese, elnök, Ékszer Nők Egyesülete: „Jótékonykodnak az emberek, és idevonzza a kellemes illat, a birkapörkölt ugye egy olyan dolog, amit az emberek nagyon szeretnek, és igyekezetünk is ilyet főzni, mivel tudjuk, hogy kelendő.” 

Az esemény a következő hónapban is várja az érdeklődőket, április utolsó hétvégéjén. 

vásár
Kispiac
áru
árucikk

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.