Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Véget ért az idei Pető-kurzus Zentán

2019-12-13
17:29
2019-12-13
19:38
Forrás
Pannon RTV
A képzés három hete alatt a központi idegrendszeri károsodást szenvedett személyek konduktorok segítségével fejleszthették motoros képességeiket.

Parkinsonos, szklerózis multiplexben szenvedő, valamint agyvérzés utáni betegekkel is foglalkoztak a Semmelweis Egyetem Pető András Karának szakemberei, valamint a szabadkai VM4K konduktorsegítői továbbképzésében résztvevők az idei utolsó Pető-kurzuson. Perpauer Attila, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „A jelenlegi tanfolyamon Vajdaság szinte egész területéről részt vesznek a betegek. Szabadkáról, Nagybecskerekről, Bezdánról, Zentáról, Zentagunarasról és Temerinből jöttek. Összesen huszonketten vettek részt ezen a képzésen.”

A csoportos foglalkozások mellett az egyéni fejlesztés is nagy szerepet kapott az idei utolsó képzésen. Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programkoordinátora elmondta: „A következő képzés egy továbblépés is lesz egyben. Január 26-án a szórványban fogjuk megtartani, Zombor központtal. Oda lesznek berendelve a gyerekek, és ott fogjuk csinálni a fejlesztést, ugyanúgy, mint itt. A konduktorsegítői szak hallgatói is mennek oda gyakorlatra és Budapestről is érkeznek még saját hallgatóink.”

A Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében Zentán legközelebb 2020 márciusában indítanak újabb képzést, amely az eddigiekhez hasonlóan a Magyar Kormány segítségével valósul majd meg.

Pető-kurzus
Zenta
Semmelweis Egyetem
Pető András Kar
Perpauer Attila
Csuka Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.