Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ventus Fest Szabadkán

2022.05.07
17:05
2022.05.07
19:28
Forrás
Pannon RTV
Fiatalokkal telt meg a szabadkai Harcosok sorakozója lakótelep szombat délután.

Ventus Fest néven tartottak egynapos zenei fesztivált Szabadkán, a Harcosok sorakozója lakótelepen szombaton. Az esemény a Lendület 21/22 műhelymunkáin részt vevő fiatalok kezdeményezéseként jött létre. A rendezvény célja, hogy megmozgassák a fiatalokat.

Fiatalokkal telt meg a szabadkai Harcosok sorakozója lakótelep szombat délután. A szervező csapat intenzíven készült az eseményre.

Kovács Sámuel: "Plakátokat csináltam, szétszórtuk városszerte, hirdettük a Facebookon és az Instagramon. Remélem, hogy ez sok emberhez eljutott."

Pannon RTV

Az érdeklődőket a LAP együttes, Luka Malko és Olga Čegar szórakoztatta.

Kollár Lívia, szervező: "Úgy döntöttünk, hogy Szabadkának kell egy kis megmozdulás, egy kis felfrissülés, jön a tavasz, jön a nyár, így voltunk ezzel, hogy egy kicsit megmozgatjuk a fiatalokat."

Az esemény egy 14 alkalmas, kétnyelvű műhelymunka eredménye, amelyet a Klara i Rosa nevű egyesület szervezett.

Pannon RTV

Hulló Zsófia, ifjúságsegítő: "Ezeken a műhelymunkákon a fiatalokat szerettük volna, a középiskolásokat megtanítani, hogyan kell rendezvényeket szervezni, hogyan kell különböző koncerteket szervezni, illetve hogy nekik mire van igényük, mivel szeretnének foglalkozni, ez a 14 alkalmas műhelymunkának az eredménye ez a mai Ventus Fest."

A szervezők remélik, hogy ez az esemény felhívja a fiatalok figyelmét, összefogásra hívja őket, a jövőbeli hasonló rendezvények megszervezése érdekében.

Ventus Fest
Szabadka
koncert
fiatalok

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.