Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vérnyomás- és vércukorszintmérés az adai VMSZ irodájában

2021-01-23
12:55
2021-01-23
17:16
Forrás
Pannon RTV
Az idősek a járványhelyzet idején is odafigyelnek egészségükre: több kilométeres sétákon vesznek részt.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vérnyomás- és vércukorszint mérést tartottak Adán a VMSZ Nyugdíjas Fórumának szervezésében. A közel 5 éve preventív jelleggel életre hívott program sok érdeklődőt vonz. A helyi Nyugdíjas Fórum azon dolgozik, hogy minél több programmal színesítse a nyugdíjasok hétköznapjait, így megszervezték a 10 ezer lépés elnevezésű séta programjukat is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Már a kora reggeli órákban több érdeklődő mérette vérnyomását és vércukorszintjét az adai VMSZ helyi irodájában. Éter Sándor rendszeres látogatója az akciónak, teszi mindezt egészsége védelmében. „Több éve járok már a vércukor- és vérnyomásmérésre ide, a VMSZ Nyugdíjas Fórumba. Helyesnek tartom nagyon ezt a kezdeményezést, dicséretre méltó dolog, az egészségünk védelme érdekében és kísérésére, így legalább tudjuk, hogy mi hogyan áll.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Mészáros Tibor, a VMSZ Nyugdíjas Fórumának adai elnöke szerint a visszajelzésekből ítélve igazán nagy szükség van az akcióra, amelyet minden második hónap utolsó szombatján szerveznek meg. Eddig mintegy 700 időskorú vett részt az eseményükön. A mért eredményeket kis könyvecskébe jegyzik be, amelyet adott esetben ki-ki az orvosi konzultáció alkalmával is fel tud mutatni. „Az adai Nyugdíjas Fórum az Egészségházzal együttműködve egy akciót szervezett, amely ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérést foglal magába. A hátteret, vagyis a felszerelést az adai Egészségház biztosítja, két nővérke jelenlétével.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A nyugdíjasok törekszenek arra, hogy minél aktívabb életet éljenek. Bár jelenleg nem tudják az „örömtánc” programjukat megtartani a vírushelyzet miatt, ötletesen sétacsoportot alapítottak, ezzel is ösztökélve egymást a napi mozgásra. Keceli Veronka, Ada: „Mivel, hogy nem tudjuk az örömtáncot megtartani, sőt mi több, van egy tornacsoportunk is, ami majdnem 5 éve működik, azt sem lehet a teremben tartani, így összefogtunk, és sétát rendeztünk. Hetente háromszor.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A séták alkalmával közel 4-5 kilométert tesznek meg, amely hosszát lemérve több mint 10 ezer lépést tesznek meg, és a közösségi médiában alapított csoportjukban élményeiket is megosztják egymással - tette hozzá Keceli Veronka.

vérnyomásmérés
vércukorszintmérés
Ada
VMSZ iroda
idősek
séta
mozgás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.