Ugrás a tartalomra

A vers csak születik Óbecsén

2020.09.25
08:37
2020.09.25
19:25
Forrás
Pannon RTV
A vers csak születik címmel első alkalommal hirdetett verspályázatot 10 és 15 év közötti diákoknak az óbecsei Népkönyvtár.

 A megmérettetésre csaknem száz szerb és magyar anyanyelvű kis poéta jelentkezett. A díjakat csütörtökön adták át a nyerteseknek.

15 magyar felsős diák indult a megmérettetésen. Bálint Alex szerelmes verse első helyezést hozott szerzőjének az óbecsei Népkönyvtár A vers csak születik című verspályázatán. Jutalma egy kerékpár.

Bálint Alex, 7. osztályos tanuló, Sever Đurkić Általános Iskola, Óbecse: „Igazából ez az első versem, de az ötlet onnan jött, hogy van egy lány az iskolában, akit nagyon kedvelek, és az érzéseimet ki akartam mutatni neki ebben a versben.”

Koncz Villő Zenesuli réme című versével kiemelt első helyezést érdemelt ki, nyereménye a Szép Szó Táborban való részvétel.

Koncz Villő, 5. osztályos tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Már első óta irkáltam verseket a tanító néninek is, otthon magamnak is, a kis testvéreimnek is, mindenkinek.”

A verseket Bíró Tímea költő, újságíró, Kovács Jolánka író, műfordító és Rókus Zoltán színész értékelte.

Rókus Zoltán, színész, zsűritag: „Van, akit távolról ismerek, személyesen, tehát láttam a versben, van, akit kevésbé, de mégis csak láttam a versben. Úgy gondolom, hogy amelyik vers elkezd élni rajtam keresztül, de ő írta, az a nyerő mindig.”

Az óbecsei Népkönyvtár első alkalommal hirdetett verspályázatot. A 15 magyar diák mellett 77 szerb anyanyelvű kis költő is jelentkezett a versenyre.

Lovas Đijanta, igazgató, Népkönyvtár, Óbecse: „A mai technológia mellett a gyerekek ezúttal mégis ceruzát ragadtak, és papírra vetették érzéseiket. Remélem, hogy hagyománnyá válik a intézményünkben.”

A díjazott versek a Hét Nap hetilap Jó pajtás rovatában jelennek meg szeptember 30-án.

A vers csak születik
Óbecse
verspályázat
Népkönyvtár
diák

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű