Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Veszélybe kerülhet Törökbecse gázszolgáltatása

2021.09.22
14:26
2021.09.22
14:34
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén és Kumánon gázszolgáltatás nélkül maradnak mindazok a háztartások, amelyek a helyi Komunalac Közvállalatnak 10 000 dinár feletti összeggel tartoznak. A lekapcsolásokat október folyamán kezdik meg.

A bánáti községben, Törökbecse és Kumán településeken a helyi Komunalac Közvállalat mintegy 2300 háztartást lát el földgázzal. A tartozás az elmúlt egy évben gyülemlett fel, ami tízmillió dinárt jelent. Több száz felhasználónak már kézbesítették a felszólítást, azonban ezidáig kevés azok száma, akik törlesztették adósságukat.

Abban az esetben, ha az adósok az írásbeli értesítés átvétele utáni tizenöt napon belül nem fizetnek, gázszolgáltatás nélkül maradnak, amit csak abban az esetben kapcsolnak vissza, ha teljes egészében kifizetik tartozásukat, ami persze 5000 dináros újracsatlakoztatási díjjal is jár.

Az elhasznált gázmennyiség jelentős összegét, pontosabban mintegy hárommillió dinárt a kommunális közvállalat már kifizetett a Szerbiai Gázműveknek - jegyezte meg Vladimir Radišić, a helyi Komunalac Közvállalat igazgatója. Hozzáfűzte, abban az esetben, ha a felhasználók a jövőben nem fizetnek havi rendszerességgel, az is előfordulhat, hogy a Gázművek megszünteti Törökbecse és Kumán gázszolgáltatását.

A két településen mintegy 600 olyan háztartás van, amely egy éve nem fizette a gázszámlát.

gáz
gázszolgáltató
Törökbecse

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.