Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Virágkiállítás Nagybecskereken

2021.10.07
14:55
2021.10.08
16:17
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos, eladással egybekötött virágkiállítás kezdődött Nagybecskerek főterén.

A hűvös, szeles idő ellenére volt érdeklődés és remélhetőleg szombatig sok látogatója lesz majd a rendezvénynek, melyet a helybeli Turisztikai Szövetség szervezett meg.

Virágdíszben várja a következő napokban a sétálókat Nagybecskerek. Sokan vásárlási szándékkal érkeztek a város főterére.

Erdei Gabriella, kiállító: "Téli szezonális virágokat árulunk most per pillanat. De van kínálatunk szobanövényre is. Az idő az egy kicsit hideg, de van kereslet a virágra. Most mennek a krizantémok, árvácskák. Meg vagyunk elégedve, bár is remélem, hogy meg leszünk."

A virágkertészet rendkívül sok kézi munkát igényel, így rájuk is kedvezőtlen hatással van a fiatalok elvándorlása. Ugyanis sokan nem folytatják a szülők által felépített vállalkozást.

Pannon RTV

Katona Nóra, kiállító: "Termelem a rózsatöveket, meg a fákat, meg a krizantémokat és abban a helyzetben vagyunk, hogy nem találunk munkásokat. Szóval munkáshiányban vagyunk jelenleg. És ez nagyon megnehezíti a termelést, mivel, hogy hiába volna rá igény, nem tudunk annyi mennyiséget kitermelni, amennyit lehetne és olyan minőségben."

A kaktuszok és a pozsgás növények sokszor nem keltik fel egyből az ember figyelmét. De aki szereti őket, az viszont nem sajnálja a rávalót és megvesz néhányat közülük. Ezt tapasztalja a legismertebb vajdasági kaktusztermelő.

Pannon RTV

Pavle Filep, kiállító: "Már 18 éve foglalkozok ezzel. Kezdetben nem tudtam olyan sokat ezekről a növényekről, de idővel eljutottam odáig, hogy mestere, sőt nagymestere lettem a kaktuszok termesztésének. Olyan 250-300 kaktuszfélém van, magam sem tudom a pontos számot, de mintegy száz fajtát eladásra termesztek."

A hidegebb idő beállta kedvez a virág és a zöld növényzet ültetésére. A kertészek szerint ilyenkor sokkal jobban megfogja a növény a földet és tavasszal újult erővel tud indulni a helyén.

virágkiállítás
Nagybecskerek
vásár
virág

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.