Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Virágok, díszfák Szabadka központjában

2021.10.27
14:09
2021.10.27
16:04
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos virágvásár kezdődött.

Az ősszel népszerű virágok mellett, díszfák, kaktuszok, de kerámia készítmények és kopogtatók is várják a városközpontba látogatókat.

Virágba borult Szabadka központja, ugyanis elkezdődött az őszi virágvásár. A kiállítók az ország különböző pontjairól érkeztek.

Dragan Stanojčić, növénytermesztő, Vrnjačka Banja: "Széles kínálatunk van ezekből a növényekből, a japán juharnak több fajtája is megtalálható, vörös, szeldelt és legyezőlevelű juhar is. Emellett vannak még más egyéb fajták is, húszféle juhar, díszfüzek, valamint lefelé csüngő formájú japánfűz."

Pannon RTV

A kishegyesi Katona Nóra és családja több mint 40 éve foglalkozik rózsatermesztéssel. A vásárra díszfákat, fenyőket, tujákat, cserepes virágokat, valamint ikebanákat és őszi kopogtatókat is hozott.

"Sokkal jobb az őszi ültetés. Szóval, ha éjszaka kicsit hűvösebb is az idő az nem zavarja a növényt, mínusz egy-két fok ilyenkor. Sokkal jobb ősszel ültetni mint tavasszal. Sokkal hosszabb a növény ideje ahhoz, hogy megtudja fogni és tavasszal jobban neki tud indulni, mert akkor már rögtön a helyén van az a növény, legyen az rózsa vagy tuja."

Az őszi virágvásárra 31 kiállító érkezett.

Pannon RTV

Dušan Kontić, szervező: "Csak köszönetet mondhatok azoknak a kiállítóknak, akik eljöttek ma reggel, mert mínusz három fok volt, ami nem túl jó a virágoknak, ez is bizonyítja, hogy ezek az áruk valódiak. A kiállítók Vranjéből, Vrnjačka Banjából, Jagodináról, Újvidékről és Horgosról is érkeztek."

Marko Marić, polgármesteri tanácsos: "Szabadka Szerbia egyik legszebb városa. Pontosan ezért is támogatjuk az ilyen rendezvényeket, mert a virágkiállítás, amit ma láthatunk, valójában csak még szebbé teszi a városunkat."

Az őszi virágvásár reggel nyolctól délután hat óráig látogatható szombatig.

virág
vásár
Szabadka
díszfa

Kapcsolódó tartalmak

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű