Ugrás a tartalomra

A víz minőségére panaszkodnak a topolyaiak (videó)

2017-03-16
15:20
Klórtartalma miatt ihatatlan és tisztálkodásra is alkalmatlan a víz Topolya egyes részein, állítják a helyiek
Klórtartalma miatt ihatatlan és tisztálkodásra is alkalmatlan a víz Topolya egyes részein, állítják a helyiek. Az illetékesek szerint a városi vízvezetéken egységesen jó minőségű, fogyasztható a víz.A topolyai Baranya utcában rossz minőségű a víz, állítják a helyi lakosok. Ahhoz, hogy jó minőségű vízhez jussanak, a város távolabbi pontján lévő ökokúthoz kell elmenniük, ami az idősebbeknek gondot okoz. A víz tiszta, de nagyon klóros, mondja az idős Lőrinc házaspár. Lőrinc Irén, Topolya: „Főzésre igen, de ivásra nem használjuk, mert nem lehet használni. A vízért nem bírunk elmenni, mivel idősek vagyunk, ezért a fiam hozza, egyszerűen betegek vagyunk a víztől, ha klóros.” ivoviz topolya 1Szerintük tisztálkodásra sem alkalmas a víz a klórtartalma miatt. Lőrinc Péter, Topolya: „Van, mikor túlságosan klórozzák a vize, ilyenkor képtelenség inni meg fürödni, viszket a bőrünk utána, de fürödni nem mehetünk a vásártérre vagy a valamikori Balkán mellé.”ivoviz topolya 2A Baranya utcai mikro-vízközösség a lakosok kérelme alapján 2015-ben csatlakozott a városi vízvezetékhez, mivel a kútjuk elromlott. A városi vízvezetéken egységes a vízminőség – mondják az illetékesek. Szombathy Zoltán, igazgató, Komgrad Kommunális Közvállalat, Topolya: „A vízminőségünk ugyanaz abban a kis mikro-vízközösségben, mint az egész városban, tehát központi klórozás van, központilag üzemeltetjük az egész vízhálózatot, havonta rendszeresen többször vesznek tőlünk mintát, nemcsak a víznyerő állomásnál, hanem a város különböző pontjain, nekünk erről jegyzőkönyveink vannak és gyakorlatilag nekünk a törvényes keretek között van a klórmennyiség is, és a víz minősége is megfelel az ivóvíznek.”án a víztisztító-állomáson, a központi víznyerőnél baktériumos tisztítással a mangánt és a vasat is kivonják a vízből. Ez a tisztított víz folyik a városi vízvezetékben és az ökokutakban is – tudtuk meg a vízszolgáltatótól.
víz
Topolya
Komgrad Kommunális Közvállalat

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.