Ugrás a tartalomra

Vízvezetékcsere Magyarkanizsán

2020.05.19
14:35
2020.05.19
17:49
Forrás
Pannon RTV
A munkálatokat ma megtekintette Fejsztámer Róbert polgármester, Marko Ždero, a községi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja, valamint Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója.

Javában zajlik a vízvezeték-hálózat cseréje a magyarkanizsai Hunyadi utcában. A beruházást az utcában áprilisban kezdték. Már több mint egy hónapja munkagépektől hangos a magyarkanizsai Hunyadi utca. Tartományi támogatásának köszönhetően 9,7 millió dinárból újítják fel itt a vízvezetékrendszert, majd később szélesítik is az utat.

Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója elmondta, a beruházás megkezdése előtt felmérték a csövek állapotát. „Az általános állapot az, hogy a legnagyobb részt a vízhálozat és a kanalizáció is nagyon régi, több mint 40 éves, és ami ebben az időszakban épült ki, az megérett a felújításra, mint ahogyan azt a tanulmány is mutatja.”

A felújítási munkálatok nem csak Magyarkanizsát érintik majd. Fejsztámer Róbert polgármester kiemelte, további pályázati eszközökből többek között összekötik a kispiaci vízhálózatot a noszaival. „Nyertünk egy újabb projektet is, ami pedig a Kispiac-Nosza vízvezeték-hálózat összekötésére vonatkozik. Ez több mint egy 10,5 millió dináros projektum, aminek a 30-40 százalékát az önkormányzat foga biztosítani a maradék összeget pedig a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, így az a hálózat is összekapcsolódik. Itt nemcsak Kispiacról és Noszáról, hanem Szabadka Város és Magyarkanizsa Község összekapcsolásáról van szó.”

A polgármester hozzátette, tervezik még a vízvezeték-hálózat cseréjét Magyarkanizsa mellett többek között Horgoson, valamint a község több, kisebb településén is.

Magyarkanizsa
vízvezeték
felújítás
Fejsztámer Róbert

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű