Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vöröskereszt-hetet ünnepel a Zentai Közkórház

2022.05.13
12:24
2022.05.13
16:05
Forrás
Pannon RTV
A Vöröskereszt hete alkalmából a zentai szervezet csapata számos programmal készült minden korosztálynak. Ma délelőtt a héten született babákat és szüleiket ajándékozták meg egy-egy csomaggal a Zentai Közkórházban.

17 csomaggal készült a zentai Vöröskereszt, amelyeket szétosztottak azoknak az édesanyáknak, akik ezen a héten hozták világra gyermeküket. Cseh Anita szerint számos hasznos dolgot tartalmaz a csomag. A baba kisfiú lett, harmadik baba a két kislány után, nagyon örülünk neki, vártuk. Meglepődtem az ajándékon, mert ők nem májusi születésűek, most hallottam, hogy ez csak májusban van, évente egyszer. Örülünk neki.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Vöröskereszt hetén számos programmal készül a szervezet országszerte.

Teodora Đukić, a zentai Vöröskereszt munkatársa:
Ez a Vöröskereszt-hét már tradicionális, 8-ától 15-ig tart és ebben a hétben nagyon sok aktivitással kedveskedünk a legfiatalabbaktól a legidősebb személyekig, és ez a legszebb, ugye amikor a kisbabák megszületnek.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Zentai Közkórházban éves szinten átlagosan 800-900 gyermek születik.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház:
Az idei évben a zentai kórházban 228 újszülött látta meg a napvilágot. Május 8-tól a mai napig 7 gyermek született. 17 csomagot kaptunk, úgyhogy folyamatosan a hét anyuka, aki ebben a periódusban szült, megkapja a csomagot és utána addig, amíg kitart a csomagmennyiség mindenki meg fogja kapni a sajátját.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A csomagban emlékkönyv, valamint takaró, törölköző, rugdalózó és egyéb más hasznos babakellék található.

Zentai Közkórház
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű