Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vöröskereszt-hetet ünnepel a Zentai Közkórház

2022.05.13
12:24
2022.05.13
16:05
Forrás
Pannon RTV
A Vöröskereszt hete alkalmából a zentai szervezet csapata számos programmal készült minden korosztálynak. Ma délelőtt a héten született babákat és szüleiket ajándékozták meg egy-egy csomaggal a Zentai Közkórházban.

17 csomaggal készült a zentai Vöröskereszt, amelyeket szétosztottak azoknak az édesanyáknak, akik ezen a héten hozták világra gyermeküket. Cseh Anita szerint számos hasznos dolgot tartalmaz a csomag. A baba kisfiú lett, harmadik baba a két kislány után, nagyon örülünk neki, vártuk. Meglepődtem az ajándékon, mert ők nem májusi születésűek, most hallottam, hogy ez csak májusban van, évente egyszer. Örülünk neki.

A Vöröskereszt hetén számos programmal készül a szervezet országszerte.

Teodora Đukić, a zentai Vöröskereszt munkatársa:
Ez a Vöröskereszt-hét már tradicionális, 8-ától 15-ig tart és ebben a hétben nagyon sok aktivitással kedveskedünk a legfiatalabbaktól a legidősebb személyekig, és ez a legszebb, ugye amikor a kisbabák megszületnek.

A Zentai Közkórházban éves szinten átlagosan 800-900 gyermek születik.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház:
Az idei évben a zentai kórházban 228 újszülött látta meg a napvilágot. Május 8-tól a mai napig 7 gyermek született. 17 csomagot kaptunk, úgyhogy folyamatosan a hét anyuka, aki ebben a periódusban szült, megkapja a csomagot és utána addig, amíg kitart a csomagmennyiség mindenki meg fogja kapni a sajátját.

A csomagban emlékkönyv, valamint takaró, törölköző, rugdalózó és egyéb más hasznos babakellék található.

Zentai Közkórház
Vöröskereszt

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.