Ugrás a tartalomra
Expressz Chanel

Zajlik a topolyai szennyvíztisztító építése

2020.09.10
14:28
2020.09.10
18:41
Forrás
Pannon RTV
Gőzerővel zajlik a topolyai szennyvíztisztító és a hozzá tartozó csatornarendszer kiépítése. A beruházás összértéke 16 millió 200 ezer dinár.

Az összeget a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, illetve Topolya község önkormányzata közösen biztosították. A tervek szerint jövőre már megtisztított víz folyhat a Krivaja patakba.

Expressz Chanel

A topolyai szennyvízhálózat főcsatornájának munkálatai a Bolyai Farkas utca és a kaszárnya közötti területen zajlanak. A munkásoknak óvatosan kell dolgozniuk, hiszen az ivóvíz, a telekommunikációs- és a gázvezeték rendszer is a földben húzódik. Komolyabb probléma eddig nem akadt.

Róka István, a munkálatok szakmai felügyelője: „Ez a rész, amit most építünk, ez a gerince a topolyai szennyvíztisztító rendszernek. 420 méter hosszú és ez szedi össze az összes szennyvizet Topolyán. 400-as átmérőjű csővezeték megy és ide vezetjük az új pumpaállomáshoz, ami összeszedi az összes szennyvizet és innen fogjuk elnyomatni az új tisztítórendszerhez, ami ugyancsak kiépítési fázisban van.”

Expressz Chanel

Az említett pumpaállomás és a szennyvíztisztító közötti, mintegy két kilométeres szakasz a tervek szerint jövőre készülhet el. Ezzel egyidejűleg pedig a rendszer is működésbe léphet.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A szennyvíztisztító most az egyik legnagyobb beruházás Topolya községben. A munkálatok az ütemtervvel összhangban haladnak és a következő évben elfog készülni a szennyvíztisztító és működésbe is fog lépni. Ez azt jelenti, hogy Topolya község lakosságának, valamint az ipar egy részének a szennyvize már megtisztított formában tud a Krivaja patakba kerülni.”

Expressz Chanel

A polgármester hozzátette, hogy jövőre szeretnének nekilátni a szennyvízhálózat bővítésére vonatkozó tervdokumentáció elkészítéséhez, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a bővítési munkálatok 2022-ben megkezdődhetnek.

Topolya
szennyvízelvezető
szennyvíztisztító telep
szennyvíztisztító
csatornarendszer
csatorna
Szatmári Adrián

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.