Ugrás a tartalomra
Pixabay/StockSnap

Zenta község családbarát programjának bővítése

2021-02-23
13:29
2021-02-23
20:10
Forrás
Pannon RTV
Zenta község önkormányzata az utóbbi időben több családpolitikai határozatot, elképzelést és rendelkezést valósított meg.

Juhász Attila, Zenta község tanácsának művelődéssel és oktatással megbízott tanácstagja elmondta, minden Zentán született újszülött után, idén januártól, már 35 ezer dinárt fizetnek.

Hozzátette, hogy hamarosan a Községi Képviselő-testület elé kerül az a határozat, amely előirányozza, hogy ne csak azok a családok részesüljenek ebből a támogatásból, ahol mindkét szülő községbeli, hanem azok is, ahol az édesanya vagy az édesapa, esetleg egyikük sem zentai származású, ugyanakkor a községben élnek életvitelszerűen. 

A tanácsos elmondta, hogy a jövőben szeretnék a mesterséges megtermékenyítést is támogatni, amelynek határozata szintén a képviselők elé kerül a közeljövőben. 

Pixabay/esudroff

Juhász Attila művelődéssel és oktatással megbízott tanácstag: „Van egyfajta köztársasági, tartományi támogatottsága a különféle megtermékenyítési programoknak, a lombikbébi programoknak. Ezeknek a továbbgondolásában a zentai önkormányzat is részt szeretne vállalni. Ha már egy fiatal pár átesett több ilyen beavatkozáson, sikertelenül, az önkormányzat egy plusz lehetőséget biztosítson a számukra. Nagyon fontosnak gondoljuk azt, hogy ezzel is a népszaporulatért, a közösség továbbviteléért, a közösség érdekében lépjünk.”

Zenta
család
újszülött
támogatás
lombikprogram
Juhász Attila

Most

20:32, Frissítve: 21:02

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.