Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zenta: Új befektetők a láthatáron

2020-10-26
21:15
2020-10-27
08:04
Forrás
Pannon RTV
Zenta községben több nagyobb, külföldi gyökerekkel rendelkező cég is nyitott már üzemet, ezzel több száz új munkahelyet biztosítva a polgárok számára.

A város elhelyezkedése és a természeti adottságai is igen vonzóak lehetnek az új befektetők számára. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy további beruházók érkeznek a Tisza-parti városba. Ezek között magyar cég vagy cégek is lehetnek.

Több cég is befektetne Zentán a közeljövőben. Erről beszélt a község polgármestere a Közügyekben. Czegledi Rudolf elmondta, ez annak is köszönhető, hogy az ipari parkban lévő telkeket ezentúl értékesítheti is az önkormányzat, nem csak bérbe adhatja. Czegledi hozzátette: több vállalkozó is érdeklődött, hogy telephelyét Zentára helyezze. A VMSZ-es politikus aláhúzta: kisebb, 20-50 alkalmazottat foglalkoztató cégekről van szó, akik szakképesítéssel rendelkező embereket vennének fel, ez pedig magasabb béreket is jelenthet nekik. Czegledi Rudolf beszélt arról is, hogy a községben ugyanakkor szakmunkáshiány van. Szerinte átképzésekkel lehetne javítani a helyzeten. 

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A gazdaságban itt, Zentán és máshol is, a hegesztők, a marósok, a fémmegmunkálók tekintetében hiány van, vagy a kommunális szférában a vízvezeték-szerelő, tehát lehetne ezt sorolni, hogy mennyi szakember hiányzik, ezen kell javítani. Zentán mi próbálkoztunk több céggel is, hogy átképzéseket szervezünk, segítünk az embereknek és a cégeknek. Egy iskolát befejeztek, amivel nem tudnak munkahelyet kapni. 20 emberrel indítottunk átképzést, abból 12 ott is dolgozik a cégben, ahol az átképzés folyt.”

Zenta
Czegledi Rudolf
befektetők
beruházások
gazdaságélénkítés

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.