Ugrás a tartalomra
Két konténer
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai Kisrétben is megoldották a szemételszállítást

2018-07-11
17:35
2018-07-11
20:06
Forrás
Pannon RTV
Ettől a héttől kezdve heti rendszerességgel körbejárják a kommunális vállalat munkatársai a város ezen részét, és elszállítják a hulladékot. Ezzel egy régi probléma oldódott meg.

A Kisrét a zentai Sportcsarnok után elhelyezkedő lakóterület. Itt többnyire gyümölcsösök találhatók, de sokan az év melegebb hónapjaiban, vagy akár életvitelszerűen is itt élnek. A híd melletti aluljáróhoz már elhelyeztek korábban két konténert. Az illetékes elmondta, hogy ezek ott maradnak addig, míg beindul az új szemételszállítási rendszer. De ezentúl a házaktól is elszállítják majd a hulladékot.

Kisréti lakóházak

Dévity Rozália és férje az egész nyarat lent töltik a Kisrétben. Elmondták, hogy nagy problémát jelentett a szemét éa a konténerek körül uralkodó állapot. Dévity Rozália, nyugalmazott tanár: „Én nagyon-nagyon jó ötletnek találom, és felnézek azokra, akik ezt elfogadták, mert el kell fogadni azt, hogy ahol élünk, ott szemét is van. A szemetet pedig valahogyan el kell hordani. Ezt pedig senki nem teszi ingyen.”

Teli konténer

Az illetékesek elmondták, hogy a kisrétbeli polgárok számára elhelyezett konténereket sajnos nem csak ők használták. Sokszor törmelékkel volt tele, de előfordult, hogy állattetemet dobtak bele. Így szinte illegális szemétlerakóvá vált ez a terület. Lőrinc Király Lívia, szakmunkatárs, Környezetvédelmi Alosztály, Községi Közigazgatási Hivatal: „Azt a megoldást találtuk, hogy zsákkal lenne a megfizettetés, ami azt jelenti, hogy a Kommunális vállalatba el kell menniük azoknak, akik igénylik ezt a szolgáltatást. Ott 50 dináros áron tudják megvenni a zsákot, és felmérve, hogy mennyi szemetük van, illetve mekkora szükségük van a szemételhordásra, annyi mennyiségű zsákot fognak vásárolni.”

A kommunális munkatársai keddenként járják körbe a Kisrétet és szállítják el a szemetet.

Zenta
Kisrét
szemétszállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.