Ugrás a tartalomra
Két konténer
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentai Kisrétben is megoldották a szemételszállítást

2018-07-11
17:35
2018-07-11
20:06
Forrás
Pannon RTV
Ettől a héttől kezdve heti rendszerességgel körbejárják a kommunális vállalat munkatársai a város ezen részét, és elszállítják a hulladékot. Ezzel egy régi probléma oldódott meg.

A Kisrét a zentai Sportcsarnok után elhelyezkedő lakóterület. Itt többnyire gyümölcsösök találhatók, de sokan az év melegebb hónapjaiban, vagy akár életvitelszerűen is itt élnek. A híd melletti aluljáróhoz már elhelyeztek korábban két konténert. Az illetékes elmondta, hogy ezek ott maradnak addig, míg beindul az új szemételszállítási rendszer. De ezentúl a házaktól is elszállítják majd a hulladékot.

Kisréti lakóházak

Dévity Rozália és férje az egész nyarat lent töltik a Kisrétben. Elmondták, hogy nagy problémát jelentett a szemét éa a konténerek körül uralkodó állapot. Dévity Rozália, nyugalmazott tanár: „Én nagyon-nagyon jó ötletnek találom, és felnézek azokra, akik ezt elfogadták, mert el kell fogadni azt, hogy ahol élünk, ott szemét is van. A szemetet pedig valahogyan el kell hordani. Ezt pedig senki nem teszi ingyen.”

Teli konténer

Az illetékesek elmondták, hogy a kisrétbeli polgárok számára elhelyezett konténereket sajnos nem csak ők használták. Sokszor törmelékkel volt tele, de előfordult, hogy állattetemet dobtak bele. Így szinte illegális szemétlerakóvá vált ez a terület. Lőrinc Király Lívia, szakmunkatárs, Környezetvédelmi Alosztály, Községi Közigazgatási Hivatal: „Azt a megoldást találtuk, hogy zsákkal lenne a megfizettetés, ami azt jelenti, hogy a Kommunális vállalatba el kell menniük azoknak, akik igénylik ezt a szolgáltatást. Ott 50 dináros áron tudják megvenni a zsákot, és felmérve, hogy mennyi szemetük van, illetve mekkora szükségük van a szemételhordásra, annyi mennyiségű zsákot fognak vásárolni.”

A kommunális munkatársai keddenként járják körbe a Kisrétet és szállítják el a szemetet.

Zenta
Kisrét
szemétszállítás

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.