Ugrás a tartalomra
Radiátor
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentaiak részletekben is törleszthetik a fűtési díjhátralékot

2017-11-22
16:17
2017-11-22
16:54
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben a zentaiak nem tudják egyben kifizetni tartozásukat, forduljanak az El Gas igazgatójához, és közösen keresnek részletfizetési lehetőséget.

A távfűtésről tartott zentai sajtótájékoztatón Novák László, az El Gas Közvállalat új igazgatója elmondta, hogy a legnagyobb problémák a hővezetékeken voltak, azonban a nyár folyamán javításokat végeztek rajtuk a város több pontján is. Ezeken a helyeken volt a legnagyobb a hőveszteség a tavalyi fűtésszezonban. Az igazgató hozzátette, hogy főként a Homok lakótelepen elavultak már a vezetékek, és ezeknek a cseréjével még jobban tudnák csökkenteni a hőveszteséget.

Novák László, igazgató, El Gas Közvállalat: „Szeretnénk már erre terveket készíteni, pályázni megfelelő helyeken. Mivel a hővezeték a város tulajdonába tartozik, az El Gas a városi vezetőséggel közösen vegyen részt és nyerjen a pályázatokon, és ebből tudnánk pénzelni, és ezáltal sokkal hatékonyabban, gazdaságosabban tudnánk a meglévő rendszert üzemeltetni.”

Noák László, Győri István

Győri István, Zenta alpolgármestere elmondta, hogy a község biztosított egy bizonyos keretösszeget az El Gas Közvállalat részére, és amennyiben szükség van rá, ebből tudják támogatni őket. Hozzátette, hogy ehhez most hozzá kellett nyúlniuk, hiszen a vállalat csak így bírta törleszteni az adósságait, ami feltétele volt annak, hogy új szerződést írhassanak alá a szerbiai gázszolgáltatóval és a villanygazdasággal.

Győri István, alpolgármester, Zenta: „Azt tudjuk, hogy a köztársasági kormány 50 milliót jóváhagyott a községnek a távfűtés megoldására, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a távfűtés ebben az idényben. Az 50 millió még nem jött meg a község számlájára, de az utolsó információnk az, hogy november végéig valószínűleg átutalják.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy amennyiben a polgárok nem tudják egyben kifizetni lemaradásaikat, akkor forduljanak az El Gas igazgatójához, és közösen megpróbálnak kitalálni egy részletfizetési lehetőséget.

Zenta
fűtés
El Gas
Novák László
Győri István

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

A termálfürdő helye

Új termálfürdő épül Topolyán

A közbeszerzési eljárás megtörtént, az engedélyeket kiadták, így minden készen áll ahhoz, hogy egy új termálfürdő épüljön Topolyán.
Horgosi Szüreti Napok

Szüreti Napok Horgoson

Kiállításmegnyitókkal kezdődtek a 28. Horgosi Szüreti Napok rendezvényei. A sportversenyekkel és gyermekprogramokkal tarkított eseményre külföldről is érkeztek vendégek.