Ugrás a tartalomra
Radiátor
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A zentaiak részletekben is törleszthetik a fűtési díjhátralékot

2017-11-22
16:17
2017-11-22
16:54
Forrás
Pannon RTV
Amennyiben a zentaiak nem tudják egyben kifizetni tartozásukat, forduljanak az El Gas igazgatójához, és közösen keresnek részletfizetési lehetőséget.

A távfűtésről tartott zentai sajtótájékoztatón Novák László, az El Gas Közvállalat új igazgatója elmondta, hogy a legnagyobb problémák a hővezetékeken voltak, azonban a nyár folyamán javításokat végeztek rajtuk a város több pontján is. Ezeken a helyeken volt a legnagyobb a hőveszteség a tavalyi fűtésszezonban. Az igazgató hozzátette, hogy főként a Homok lakótelepen elavultak már a vezetékek, és ezeknek a cseréjével még jobban tudnák csökkenteni a hőveszteséget.

Novák László, igazgató, El Gas Közvállalat: „Szeretnénk már erre terveket készíteni, pályázni megfelelő helyeken. Mivel a hővezeték a város tulajdonába tartozik, az El Gas a városi vezetőséggel közösen vegyen részt és nyerjen a pályázatokon, és ebből tudnánk pénzelni, és ezáltal sokkal hatékonyabban, gazdaságosabban tudnánk a meglévő rendszert üzemeltetni.”

Noák László, Győri István

Győri István, Zenta alpolgármestere elmondta, hogy a község biztosított egy bizonyos keretösszeget az El Gas Közvállalat részére, és amennyiben szükség van rá, ebből tudják támogatni őket. Hozzátette, hogy ehhez most hozzá kellett nyúlniuk, hiszen a vállalat csak így bírta törleszteni az adósságait, ami feltétele volt annak, hogy új szerződést írhassanak alá a szerbiai gázszolgáltatóval és a villanygazdasággal.

Győri István, alpolgármester, Zenta: „Azt tudjuk, hogy a köztársasági kormány 50 milliót jóváhagyott a községnek a távfűtés megoldására, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a távfűtés ebben az idényben. Az 50 millió még nem jött meg a község számlájára, de az utolsó információnk az, hogy november végéig valószínűleg átutalják.”

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy amennyiben a polgárok nem tudják egyben kifizetni lemaradásaikat, akkor forduljanak az El Gas igazgatójához, és közösen megpróbálnak kitalálni egy részletfizetési lehetőséget.

Zenta
fűtés
El Gas
Novák László
Győri István

Most

18:23, Frissítve: 18:28

Ricciardo nyerte a szombati időmérőt

Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.
18:00, Frissítve: 23:27

Évadnyitó Motofest Újvidéken

Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.
15:57, Frissítve: 16:05

Bombariadó Kijevben

Pár órával az esti Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája-döntő előtt Kijevben bombariadó miatt ürítettek ki öt metróállomást és a környékét - írta a ukrán Interfax hírügynökség.

Népszerű

Petrov Nikolina az év első babája Zentán

Tegnap délután megszületett az első zentai baba a helyi közkórház szülészeti osztályán. A kislány volt a kilencedik, aki a zentai szülészeten jött a világra idén, azonban ő volt az első községbeli.