Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán az extrém sportnak is van kiemelkedő képviselője

2019-09-18
09:20
2019-09-18
19:17
Forrás
Pannon RTV
Zenta község vezetősége kedden fogadta Igor Sabo helyi sportolót, aki első szerbiaiként teljesítette a szlovákiai Jánošík XTRI extrém triatlon versenyt.

Köszönőlevéllel és ajándékcsomaggal készült a község vezetősége Igor Sabo fogadására. A sportoló egy szlovákiai, nemzetközi extrém triatlonon szerepelt kiváló eredménnyel. Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere a fogadáson kiemelte, rendkívül nehéz versenyen van túl a sportoló, aki nem csak Szerbia, de Zenta hírnevét is öregbítette külföldön: „Elolvasva a verseny történetét, arra a megállapításra jutottam, hogy aki befejezi, az is egy nagy dicsőség, hiszen egyharmad vagy talán több versenyző is nem tudta befejezni ezt az extrém triatlon versenyt, ami először úszás versenyszámból, utána kerékpározásból, harmadikként pedig futásból állt.”

Zentán kiemelt szerepet kap a sport és az egészséges élet népszerűsítése - hangsúlyozta Danilo Popov. A Községi Tanács sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja büszke Igor teljesítményére, ami kivételes példát állít a fiatalok elé: „Ez hosszú távú, kemény munka, kemény edzések, jó edzője, úgymond segítője is volt a felkészülés során, aki szakértői és egészségügyi tanácsokkal segítette, és ez egy jó példa, hogy Zentán ez a fajta sport - ami nagy kihívás, és nem mindenkinek megy - is képviselteti magát.”

Igor az európai kontinens egyik legnehezebb extrém triatlon versenyét teljesítette. A hideg vízben való 4 kilométer úszás után, a 190 kilométer kerékpározás során 2700, és a 45 kilométer futás során pedig 3300 méter szintkülönbséget járt meg. Igor Sabo extrém triatlon versenyző a fogadáson elmondta: „A verseny önellátó. Azaz magadnak kell biztosítani, mind az energiabevitelt, mind a folyadékot, ezt mind magadnak kell vinned a verseny során, amit szorozva egy 19 órával, azért van mit vinni magaddal és vannak úgynevezett check pointok, ahová időben oda kell érned, például a 100 kilométer kerékpárnál oda kell érned mondjuk reggel nyolcig, és a futásnál is ugyanilyen négy check point, és volt egy ilyen kapu, amibe majdnem nem értem be. Nem az én hibámból, egyszerűen sok minden összeadódott és igazából végig nem vagy biztos benne, hogy meglesz.”

A versenyt 21 óra alatt kellett teljesíteni az indulóknak. Igor 18 óra és 57 perc után ért a célba, amellyel a 37. helyezést sikerült elérnie. Igaz, a célba érés már önmagában egy győzelem a versenyzőknek egy ilyen komoly megmérettetésen.

Igor Sabo
Zenta
extrém triatlon

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.