Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zentán Baráth László tárogatóművész hangszeres vallomásával emlékeztek

2020-06-04
19:13
2020-06-04
19:37
Forrás
Pannon RTV
Zentán az emlékező haragszót követően Baráth László tárogatóművész történelmi jellegű dalokkal, hangszeres vallomásával emlékezett meg a trianoni szerződés aláírásáról.

Baráth László a Lisieux-i Kis Szent Teréz millenniumi emléktemplomban való fellépése előtt elmondta, nemcsak az emlékezés fontos, hanem az is, hogy megértsük azt, amire emlékezünk.

Ő maga még első kézből, a nagyapja történeteiből ismerte meg az első világháború szörnyűségeit. Szerinte a rövid zenés megemlékezés egy kis gyógyír lehet nem csak az anyaországiak számára, hanem az elszakított területeken élő magyarok számára is.

Baráth László, klarinét- és tárogatóművész, Zenta: „Talán mi elöljárók vagyunk egész Európában, hiszen egy ország, ami saját magával határos, kétharmadát elvették jogtalanul. Mindent a magyarok fizettek az első világháború után, minden számlát Magyarországnak adtak be, ebből kifolyólag lett a második világháború is, és a mai napig csak tetézzük a gondokat, hisz egy több nemzetiségű országból lett nagyon sok, és ezek a dolgok még mindig nincsenek megoldva.”

Zenta
megemlékezés
Trianon
Baráth László
tárogatóművész
templom

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.