Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A zombori önkormányzat az ivóvízellátás fejlesztésén dolgozik

2020-09-14
17:31
2020-09-14
19:37
Forrás
Pannon RTV
Zomborban és a városhoz tartozó falvakban az ivóvízellátás az egyik legnagyobb gondja a lakosoknak.

A nemrégiben megválasztott városvezetés vízgyárakkal és a elöregedett vezetékek cseréjével igyekszik megoldani az évtizedes problémát - mondta Antonio Ratković. Zombor polgármestere hangsúlyozta, hogy Monostorszegen megkezdik a vízgyár építését, a küllődi vízrendszert pedig összekötik a bezdáni vízgyárral.

Antonio Ratković, polgármester, Zombor: „Ami Sztapárt és Doroszlót illeti, dolgozunk a teljes vízhálózat cseréjén Doroszlón. Célunk, hogy az elkövetkező időszakban kiépítsük a nyomásfokozó állomást Sztapáron, így a doroszlói és a sztapári lakosok tiszta ivóvízhez juthatnak. Ugyancsak nyomásfokozó állomást építettünk ki Nemesmiliticsen, ezzel megteremtődtek a feltételek, hogy a jövőben Sári, Őrszállás és Regőce a csatlakozásnak és a kiépítésnek köszönhetően tiszta ivóvizet kapjanak.”

A polgármester hozzátette, az illetékes minisztériummal karöltve a helyi közkórház szülészeti osztályának teljes felújítását is tervezik, valamint a közúti infrastruktúrába is jelentős eszközöket terveznek befekteti az elkövetkező négy évben.

Zombor
ivóvíz
ivóvízellátás
Antonio Ratković

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.