Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

10 éves a Szerb Haladó Párt

2018-10-21
19:38
2018-10-22
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Azt szeretném, ha úgy tisztelnék Szerbiát, ahogy mi tisztelünk másokat - fogalmazott Aleksandar Vučić, az SZHP elnöke. Arra kérte a haladókat, hogy támogassák a párt jövő évi rendkívüli közgyűlését, amelyen megválasztják majd az új vezetőséget. Azt mondta, azok, akik nem dolgoztak tisztességesen, vagy nem dolgoztak eleget, le lesznek váltva, és olyan személyek kerülnek a helyükre, akik védeni tudják a párt érdekeit. Hangsúlyozta, ő kész maximálisan megtenni mindent, és kész minden napját Szerbia jövőjére áldozni, de a Szerb Haladó Párt tagjaitól is azt várja, hogy harcoljanak a jövőért.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Dolgoztunk, és még többet elértünk. Több gyárat nyitottunk, mint amennyi az elmúlt 45 évben nyitott az országban. Utakat építettünk, hidakat emeltünk, kórházakat és iskolákat újítottunk fel. Ne haragudjanak azokra, akik támadnak minket, természetes, hogy támadnak, amikor nem tudnak mást felmutatni, nem mondhatják, hogy több gyárat fognak nyitni, amikor bezárták őket. Nem mondhatják, hogy több utat építenek, mert egyet sem építettek.”

Aleksandar Vučić hozzátette, az SZHP megváltoztatta Szerbiát, és itt az ideje, hogy előre nézzünk, és arra koncentráljunk, amit meg tudunk változtatni. Kihoztuk Szerbiát a depresszióból és elvezettük a gyógyulásig, megalapoztuk a stabilitást - fogalmazott. Tomislav Nikolić, a párt korábbi elnöke azt mondta, Szerbia nem csak a következő tíz évben lesz a legerősebb, ahogy azt Vučić mondta, hanem sokkal tovább.

Tomislav Nikolić, az SZHP korábbi elnöke :  „Fényes jövő áll maguk előtt. Megvan az ideológia, amin soha senki nem tud felülkerekedni, van erő, amely megvalósítja ezt az ideológiát. Ameddig én élek, nem fogtok vereséget szenvedni. Éljen soká Szerbia!”

A Szerbiai Szocialista Párt elnöke Ivica Dačić gratulált a haladóknak tíz éves fennállásukhoz, és azt mondta, ez az idő bebizonyította, hogy a párt megalapítása indokolt volt. Az ünnepség elején egyébként felolvasták a gratulációkat, mások mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter, Sebastian Kurz osztrák kancellár és az Európai Néppárt gratuláló sürgönyét.

Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić
Tomislav Nikolic
Kraljevo

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.