Ugrás a tartalomra
Tanjug/Filip Kraincanic

10 éves a Szerb Haladó Párt

2018-10-21
19:38
2018-10-22
18:47
Forrás
Szerbiai RTV
10 éves fennállását ünnepelte ma a Szerb Haladó Párt. A kraljevói sportcsarnokban megtartott eseményre az SZHP elnöke, Aleksandar Vučić Tomislav Nikolićtyal, a párt korábbi elnökével érkezett.

Azt szeretném, ha úgy tisztelnék Szerbiát, ahogy mi tisztelünk másokat - fogalmazott Aleksandar Vučić, az SZHP elnöke. Arra kérte a haladókat, hogy támogassák a párt jövő évi rendkívüli közgyűlését, amelyen megválasztják majd az új vezetőséget. Azt mondta, azok, akik nem dolgoztak tisztességesen, vagy nem dolgoztak eleget, le lesznek váltva, és olyan személyek kerülnek a helyükre, akik védeni tudják a párt érdekeit. Hangsúlyozta, ő kész maximálisan megtenni mindent, és kész minden napját Szerbia jövőjére áldozni, de a Szerb Haladó Párt tagjaitól is azt várja, hogy harcoljanak a jövőért.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Dolgoztunk, és még többet elértünk. Több gyárat nyitottunk, mint amennyi az elmúlt 45 évben nyitott az országban. Utakat építettünk, hidakat emeltünk, kórházakat és iskolákat újítottunk fel. Ne haragudjanak azokra, akik támadnak minket, természetes, hogy támadnak, amikor nem tudnak mást felmutatni, nem mondhatják, hogy több gyárat fognak nyitni, amikor bezárták őket. Nem mondhatják, hogy több utat építenek, mert egyet sem építettek.”

Aleksandar Vučić hozzátette, az SZHP megváltoztatta Szerbiát, és itt az ideje, hogy előre nézzünk, és arra koncentráljunk, amit meg tudunk változtatni. Kihoztuk Szerbiát a depresszióból és elvezettük a gyógyulásig, megalapoztuk a stabilitást - fogalmazott. Tomislav Nikolić, a párt korábbi elnöke azt mondta, Szerbia nem csak a következő tíz évben lesz a legerősebb, ahogy azt Vučić mondta, hanem sokkal tovább.

Tomislav Nikolić, az SZHP korábbi elnöke :  „Fényes jövő áll maguk előtt. Megvan az ideológia, amin soha senki nem tud felülkerekedni, van erő, amely megvalósítja ezt az ideológiát. Ameddig én élek, nem fogtok vereséget szenvedni. Éljen soká Szerbia!”

A Szerbiai Szocialista Párt elnöke Ivica Dačić gratulált a haladóknak tíz éves fennállásukhoz, és azt mondta, ez az idő bebizonyította, hogy a párt megalapítása indokolt volt. Az ünnepség elején egyébként felolvasták a gratulációkat, mások mellett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszter, Sebastian Kurz osztrák kancellár és az Európai Néppárt gratuláló sürgönyét.

Szerb Haladó Párt
Aleksandar Vučić
Tomislav Nikolic
Kraljevo

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.