Ugrás a tartalomra

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

2021.06.17
22:55
2021.06.18
08:23
Forrás
Pannon RTV
Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.

Szerbia valamivel több mint 11 millió eurót kap, hogy támogassa a kapacitások növelését és a migránsok oktatását - jelentette be Aleksandar Vučić. A szerb államfő ezt megelőzően Ylva Johanssonnal, az EU belügyi és migrációs biztosával beszélt, a megállapodást pedig Jadranka Joksimović, Szerbia európai integrációs minisztere, valamint Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségének vezetője is ellátta kézjegyével. Vučić arra is kitért, hogy a szerbiai befogadóközpontokban tartózkodó migránsok mindegyikét beoltják a koronavírus elleni vakcinával.

Vučić elmondta, hogy a fontos kérdések teljes spektrumát vitatta meg az uniós biztossal, valamint arra is kitért, hogy a szerbiai befogadóközpontokban tartózkodó migránsok mindegyikét beoltják a koronavírus elleni vakcinával.

„Szerbia határain tavaly 38226 tiltott határátlépési kísérletet hiúsítottak meg. 17205 esetben próbált meg valaki illegálisan bejutni az országba, 21021 esetben pedig kijutni Szerbiából. Ez 89 százalékkal több, mint amennyire 2019-ben fény derült. Tehát sokkal hatékonyabbak lettünk, és számottevően jobbak az eredményeink. A legtöbb illegális belépési kísérlet Észak-Macedónia felől történt, de nagy volt a nyomás a bolgár határ irányából is. Viszont a legtöbb illegális határátlépési kísérletet Románia irányába akadályozták meg.”

Szerbia
migráció
Európai Unió
támogatás
Aleksandar Vučić
Sem Fabrizi

Most

Népszerű