Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

12 választási listát hirdetett ki eddig a Köztársasági Választási Bizottság

2020-06-01
17:10
2020-06-01
17:43
Forrás
Pannon RTV
Az indulni szándékozó tömörülések június 5-e éjfélig adhatják át a listáikat.

A köztársasági választásokon az első számot a Szerb Haladó Párt listája kapta. A listavezető Branislav Nedimović, jogász, jelenlegi mezőgazdasági miniszter. Őt követi Maja Gojković, a szerb köztársasági parlament mostani házelnöke.

Kettes szám alatt az "Ivica Dačić - Szerbiai Szocialista Párt, Egységes Szerbia - Dragan Marković Palma" lista található. A listát Ivica Dačić mostani külügyminiszter vezeti. Őt Dragan Marković Palma köztársasági parlamenti képviselő követi.

Harmadikként hirdették ki a Szerb Radikális Párt listáját. Ezt a párt elnöke, Vojislav Šešelj vezeti.

Négyes szám alatt található a "Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István" lista, amelynek első helyén Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerepel. Őt követi a listán Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke.

Ötödik helyen az "Aleksandar Šapić – győzelem Szerbiáért" lista szerepel, amelynek vezetője Aleksandar Šapić.

Hatodikként adta át a listát a "Szerbia királyságért – Žika Gojković" koalíciós lista, melyet Ljubinko Đurković vezet.

Az Egyesült Demokratikus Szerbia listáját, amelyet Marko Đurišić vezet, hetedikként hirdették ki.

Nyolcas szám alatt a "Muamer Zukorlić akadémikus – Csak egyenesen – Igazságosság és Megbékélés Pártja – Macedónok Demokrata Pártja" lista található. Vezetője Muamer Zukorlić képviselő.

Kilencedikként a Söprű 2020 mozgalom listáját hirdették ki, Miloš Jovanović vezetésével.

A "Milan Stamatović - Győzzön az egészséges - Dragan Jovanović - Jobb Szerbia - Egészséges Szerbia" lista található a tízes szám alatt. Vezetője Milan Stamatović technológus.

Tizenegyedikként az "SZDA Szandzsák - Dr. Sulejman Ugljanin" lista szerepel, melyet Enis Imamović vezet.

A Zoran Zečevia sebész által vezetett "Milica Đurđević Stamenkovski – Fogadalomtevők Szerb Pártja" lista a tizenkettes szám alatt kapott helyet.

Választások 2020
lista
Köztársasági Választási Bizottság

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.