Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

120 nevet tartalmaz a VMSZ tartományi jelöltlistája

2020-03-10
18:55
2020-05-21
11:30
Forrás
Pannon RTV
Átadta tartományi jelöltlistáját a Vajdasági Magyar Szövetség ma délután Újvidéken. A lista teljes, 120 jelölt nevét tartalmazza, a lista vezetője pedig Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Nem sokkal kedd délután 5 óra után érkezett meg a tartományi jelöltlistával, illetve a támogatói aláírásokkal teli dobozokkal a Tartományi Képviselőházba a Vajdasági Magyar Szövetség delegációja. A lista vezetője Pásztor István, a VMSZ elnöke: „Ez egy teljes összetételű lista, 120-an szerepelnek rajta, 120 jelölt szerepel rajta. A lista összetételét tekintve olyan mint amilyen a vajdasági magyar közösség, területiség szempontjából, képzettség szempontjából, előélet, foglalkozás szempontjából, hobbi szempontjából, elkötelezettségek vonatkozásában pedig van neki egy mindenki számára, mindenki vonatkozásában látható közös nevezője, ez a közösségi elkötelezettség, illetve a tenni akarás.”

Pásztor István hozzátette, a kampány során egyebek mellett szeretnének elszámolni az előző négy év teljesítményével, illetve szeretnének egy reális és ambiciózus jövőképet felvázolva, annak érdekében kampányolni, hogy erős legitimitással bírjanak a választások után: „Meggyőződésem, hogy ezt sikeresen fogjuk tenni, annál is inkább, mert a Vajdasági Magyar Szövetség listáján kívül, a Vajdasági Magyar Szövetségen kívül nincs senki és nem lesz senki, aki számára a vajdasági magyar érdek fontos.”

A VMSZ a tartományi választási listáját negyedikként adta át. A tartományi választást a köztársasági és az önkormányzati választásokkal egyidőben, április 26-án tartják.

A célokról és a kampányról Dóró Alen kérdezte a listavezetőt. 

VMSZ
Pásztor István
Választások 2020

Most

11:46

Ne hagyjuk otthon az esernyőt!

Folytatódik a változékony időjárás térségünkben. A hétvégén a napsütés mellett több helyen záporokra, helyenként zivatarokra lehet számítani.
11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.