Ugrás a tartalomra

123 éves a szerb titkosszolgálat

2022.10.17
15:39
2022.10.17
15:44
Forrás
Szerbiai RTV
123 éve hozták létre a titkosszolgálatot és 20 éve alapították a Biztonsági-információs Ügynökséget Szerbiában.

Ennek kapcsán tartottak ma ünnepséget Belgrádban. Az ügynökség igazgatója, Bratislav Gašić beszédében hangsúlyozta, szervezetük mostani tagjai olyan nehéz feladatokat látnak el, amelyeket más nem tudna - összetett geostratégiai helyzetben dolgoznak, amikor a közelben háború dúl, jelen van a terrorizmus és a szervezett bűnözés, problémát jelent az energiaválság és még mindig nem múlt el a koronavírus-járvány. A szerbiai Biztonsági-információs Ügynökség az utóbbi öt évben hatalmasat fejlődött a felszereltségét illetően, különösen műszaki szempontból - emelte ki az igazgató. A rendelkezésre álló épületeket felújították, újakat építettek, javult a munkakörnyezet, az ügynökség tagjainak pedig sokkal jobb az anyagi helyzetük, mint korábban volt. Az ünnepségen jelen volt Aleksandar Vučić, Szerbia államfője, több kormánytag és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke is.

Aleksandar Vučić
Szerbia
Igor Mirović
Bratislav Gašić
titkosszolgálat
Biztonsági-információs Ügynökség

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.