Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

140 ország parlamenti képviselői Belgrádban

2019-10-13
16:41
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint kétezer parlamenti képviselőt lát vendégül Belgrád a következő héten. A szerb fővárosban tartják ugyanis az Interparlamentáris Unió 141-ik ülésszakát.

A csúcs ma este kezdődik fél 8-tól és mások mellett Aleksandar Vučić szerb elnök nyitja meg. A szerbiai képviselőház október 17-ig mintegy 140 ország képviselőjét látja vendégül, köztük lesz 70 parlamenti elnök, és több mint 700 képviselő is. Az összejövetel központi témája a parlament szerepe a nemzetközi jog erősítésében, és a regionális együttműködéshez való hozzájárulása.

Maja Gojković, a szerb köztársasági képviselőház elnöke: „Ez egy jelentős esemény Belgrád számára, nem csak politikai, hanem turisztikai és gazdasági szempontból is. Kétezer ember érkezik a világ minden tájáról, és most megismerhetik Szerbiát és Belgrádot. Mi igyekszünk majd a politikán túl is megmutatni mindent ezeknek a jelentős vendégeknek, akik a városunkba és az országunkba érkeznek.”

Maja Gojković
Interparlamentáris Unió

Most

23:34

Kórházban a brit miniszterelnök

Kórházba szállították vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnököt, akiről tíz napja állapították meg, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.