Ugrás a tartalomra

140 ország parlamenti képviselői Belgrádban

2019.10.13
16:41
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint kétezer parlamenti képviselőt lát vendégül Belgrád a következő héten. A szerb fővárosban tartják ugyanis az Interparlamentáris Unió 141-ik ülésszakát.

A csúcs ma este kezdődik fél 8-tól és mások mellett Aleksandar Vučić szerb elnök nyitja meg. A szerbiai képviselőház október 17-ig mintegy 140 ország képviselőjét látja vendégül, köztük lesz 70 parlamenti elnök, és több mint 700 képviselő is. Az összejövetel központi témája a parlament szerepe a nemzetközi jog erősítésében, és a regionális együttműködéshez való hozzájárulása.

Maja Gojković, a szerb köztársasági képviselőház elnöke: „Ez egy jelentős esemény Belgrád számára, nem csak politikai, hanem turisztikai és gazdasági szempontból is. Kétezer ember érkezik a világ minden tájáról, és most megismerhetik Szerbiát és Belgrádot. Mi igyekszünk majd a politikán túl is megmutatni mindent ezeknek a jelentős vendégeknek, akik a városunkba és az országunkba érkeznek.”

Maja Gojković

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.