Ugrás a tartalomra

15 ezerrel kevesebben szavazhatnak április másodikán, mint legutóbb (videó)

2017-03-19
14:57
Tizenkét nap maradt még hátra az elnökválasztási kampányból
Tizenkét nap maradt még hátra az elnökválasztási kampányból. A kampánycsend - március 30-án éjféltől lép életbe. Addig azonban kemény harc várható az elnökjelöltek között. Hetek óta az államfőjelöltek plakátjai borítják a települések utcáit Szerbiában. Az általunk megkérdezett polgárok nagy része azt állítja, leadja voksát az április 2-ai elnökválasztáson. „Szavazni fogok a választáson. Úgy gondolom, hogy minden szavazat fontos.” „Állampolgári kötelességünk, hogy szavazzunk.” „Lehet, hogy nem fogok részt venni a szavazáson, mert nincs meg a jólét. Látják, hogy hány fiatal hagyta el az országot? Egyik politikusban sem vagyok biztos.” „Természetesen szavazok, de hogy kire, az az én dolgom.” valasztasok-S Április 2-án több mint 15 000 személlyel kevesebb járulhat az urnák elé, mint 2016-ban - állapította meg a Köztársasági Választási Bizottság. Az egységes választói névjegyzékben szereplő szavazásra jogosultak pontos száma 6 724 172. Ennél azonban fél százalékkal több szavazólapot nyomtatnak majd - ezek tartalékot képeznek. A választásra jogosultak száma még módosulhat, március 29-én éjfélig ugyanis még elfogadják az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium végzéseit a választói névjegyzékbe való felvételről, illetve az ezzel kapcsolatos változásokról. Ezt követően jelenik meg a Hivatalos Közlönyben a szerbiai választásra jogosult polgárok végleges száma.Március 27-ig minden választópolgár megkapja a szavazásról szóló értesítést, amely tartalmazza a szavazás pontos időpontját, illetve a szavazóhely címét is. A voksolás április 2-án, vasárnap reggel 7 órakor kezdődik, a szavazóurnákat este 8 órakor zárják le. A szavazólapok rezedaszínűek lesznek, amelyekre a 11 elnökjelölt nevét nyomtatják majd. Előzetes, nem hivatalos eredmények már a szavazás napjának éjszakáján várhatók, de a végleges, hivatalos eredményeket csak napokkal a voksolás után, legkésőbb április 6-án, csütörtökön 20 óráig teszik közzé.
szerbia
elnökválasztás
április 2.

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő