Ugrás a tartalomra

15 ezerrel kevesebben szavazhatnak április másodikán, mint legutóbb (videó)

2017.03.19
14:57
Tizenkét nap maradt még hátra az elnökválasztási kampányból
Tizenkét nap maradt még hátra az elnökválasztási kampányból. A kampánycsend - március 30-án éjféltől lép életbe. Addig azonban kemény harc várható az elnökjelöltek között. Hetek óta az államfőjelöltek plakátjai borítják a települések utcáit Szerbiában. Az általunk megkérdezett polgárok nagy része azt állítja, leadja voksát az április 2-ai elnökválasztáson. „Szavazni fogok a választáson. Úgy gondolom, hogy minden szavazat fontos.” „Állampolgári kötelességünk, hogy szavazzunk.” „Lehet, hogy nem fogok részt venni a szavazáson, mert nincs meg a jólét. Látják, hogy hány fiatal hagyta el az országot? Egyik politikusban sem vagyok biztos.” „Természetesen szavazok, de hogy kire, az az én dolgom.” valasztasok-S Április 2-án több mint 15 000 személlyel kevesebb járulhat az urnák elé, mint 2016-ban - állapította meg a Köztársasági Választási Bizottság. Az egységes választói névjegyzékben szereplő szavazásra jogosultak pontos száma 6 724 172. Ennél azonban fél százalékkal több szavazólapot nyomtatnak majd - ezek tartalékot képeznek. A választásra jogosultak száma még módosulhat, március 29-én éjfélig ugyanis még elfogadják az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium végzéseit a választói névjegyzékbe való felvételről, illetve az ezzel kapcsolatos változásokról. Ezt követően jelenik meg a Hivatalos Közlönyben a szerbiai választásra jogosult polgárok végleges száma.



Március 27-ig minden választópolgár megkapja a szavazásról szóló értesítést, amely tartalmazza a szavazás pontos időpontját, illetve a szavazóhely címét is. A voksolás április 2-án, vasárnap reggel 7 órakor kezdődik, a szavazóurnákat este 8 órakor zárják le. A szavazólapok rezedaszínűek lesznek, amelyekre a 11 elnökjelölt nevét nyomtatják majd. Előzetes, nem hivatalos eredmények már a szavazás napjának éjszakáján várhatók, de a végleges, hivatalos eredményeket csak napokkal a voksolás után, legkésőbb április 6-án, csütörtökön 20 óráig teszik közzé.
Szerbia
elnökválasztás
április 2.

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.