Ugrás a tartalomra

170 éve hívták össze a Májusi Közgyűlést

2018.05.15
14:14
2018.05.15
15:58
Forrás
Pannon RTV
170 év telt el azóta, hogy Karlócán, Josip Rajačić szerb pátriárka május 13-ára összehívta a Májusi Közgyűlés néven ismertté vált, szerb nemzeti kongresszust.

Létrehozták a Szerb Vajdaságot, egy autonóm területet a Habsburg Birodalom területén Vajdaságban, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc alatt. 1849-ig létezett, amikor helyén kialakult az új és hivatalos Szerb Vajdaság és Temesi Bánság. Karlócán ma Irinej pátriárka istentiszteletet tartott a helyi ortodox templomban. Ezt követően a tartományi kormány ülésezett. Igor Mirović tartományi kormányelnök bejelentette, pénzalapot hoznak létre, amelyből fejlesztenék Karlóca város infrastruktúráját, felújítanának kulturális és oktatási intézményeket.

Májusi Közgyűlés
Karlóca
Irinej szerb pátriárka
Igor Mirović

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.