Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

18 hónap a Belgrád és Priština közötti párbeszéd lezárására?

2017-11-11
13:47
2017-11-11
13:55
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Priština levélben arra kérte az európai országokat, hogy a Brüsszeli Egyezmény lezárását tegyék határidőssé.

Az Amerikai Egyesült Államok szerint a Belgrád és Priština közötti párbeszédet 18 hónapon le kell zárni, ezt követően pedig egy nemzetközi konferencián kellene megtárgyalni az eredményeket - írja a Sputnik hírportál, meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Értesüléseik szerint Priština az Egyesült Államok beleegyezésével levélben kérte az európai országokat, hogy a Brüsszeli Egyezmény lezárását tegyék határidőssé. A javaslat szerint a tárgyalások lezárására másfél év lenne a megfelelő időkorlát. A Sputnik hírforrása szerint Priština már több országtól kapott pozitív választ kérelmére, azonban Németország még nem véleményezte a javaslatot.

Belgrád és Priština közötti párbeszéd
Koszovó

Most

19:10, Frissítve: 19:20

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű