Ugrás a tartalomra

200 millió eurós kölcsön Szerbiának

2020.05.13
12:15
2020.05.13
12:55
Forrás
Szerbiai RTV
Kétszáz millió eurós kölcsönt hagyott jóvá az egészségügy támogatására, illetve a koronavírus elleni harcra az Európa Tanács Fejlesztési Bankja Szerbia részére.

Az elmúlt időszakban a szerb kormány számos óvintézkedést megtett a járvány megfékezése érdekében, ilyen a védőfelszerelések és az orvostechnikai eszközök beszerzése - írja közleményében a CEB (Council of Europe Development Bank).

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az összeg fedezi az ország rendkívüli költségvetési kiadásait. Emellett folyamatos támogatást biztosít az egészségügyi rendszer stabilitásának megőrzéséhez.

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja egyébként számos már meglévő projekt révén támogatja a szerb egészségügyet. A bank nemrégiben hagyott jóvá egy 54 millió eurós kölcsönt egy új gyermekkórház építésére Belgrádban, valamint egy 200 millió eurós beruházást az ország egészségügyi rendszere finanszírozására.

Európa Tanács
Fejlesztési Bank
egészségügy
támogatás
kölcsön

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.